BAHAMAS

BAHAMAS

De Bahama’s zijn een eilandengroep in het Caribisch gebied, ten oosten van de staat Florida (V.S.) en ten noorden van Cuba. Sinds 1973 is het een onafhankelijk land met een eigen regering, binnen het Britse Gemenebest en de voertaal is Engels. Koningin Elizabeth II is het staatshoofd. Er zijn wel zo’n 700 eilanden, waarvan er maar 30 bewoond worden, o.a. Andros en Grand Bahama (met de stad Freeport). De hoofdstad Nassau ligt op New Providence eiland. Vele beroemde filmsterren en muzikanten hebben een buitenhuis of een privé eiland op de Bahama’s. Zij weten waar het leven goed is en dat is inmiddels geen geheim meer…

De Bahama’s zijn een bekende toeristische bestemming met prachtige palmenstranden en een relaxte sfeer. Het klimaat is tropisch, er waait een frisse zeewind en de temperatuur van het zeewater is nooit lager dan 20 graden Celsius. Het hele jaar kunnen er regenbuien vallen, vooral in het orkaanseizoen van juni tot oktober. Op de stranden in de omgeving van de hoofdstad Nassau en op Paradise Island is het water kristalhelder en prima om te vissen, windsurfen, snorkelen, duiken en parasailen. De bodem van de eilanden is rotsachtig, er groeien zeedennen, tropische boomsoorten, zoals mahonie, en palmbomen. In tuinen en parken ziet u vele soorten tropische bloemen en struiken. Er zijn ook droge gebieden en moerassen, maar geen hoge heuvels of bergen.

De hoofdstad Nassau wordt bezocht door cruiseschepen. Bekende bezienswaardigheden zijn Fort Charlotte, Bay Street, Straw Market, Adastra Gardens and Zoo, de dierentuin, en het Pirates of the Caribbean museum.

Hotel Atlantis beschikt over een grote shopping mall. U vindt er de laatste franse en italiaanse mode, cubaanse sigaren, trendy tassen, kinderkleding en speelgoed. Aquaventure is een spectaculair waterpark met wildwaterrivier en zelfs een waterglijbaan vanaf een nagebouwde maya pyramide. Het resort beschikt over verschillende waterglijbanen, stranden, zwembaden, restaurants, nightclub en sportvelden.

Op de Bahama’s wordt pittig gekruid gegeten, vooral visgerechten, schelpdieren, kreeft en krab, naast de internationaal bekende fastfood restaurants. Een bekend plaatselijk gerecht is conch (gefrituurde vis). Wilt u zelf gaan zeevissen, dan kan dat ook!

Andros Island en Grand Bahama zijn geliefd bij vogelliefhebbers en duikers en het natuurreservaat Exuma Cays Land and Sea National Park is sinds 1958 in ongerepte staat behouden.

Op de eilanden is er links verkeer, openbaar vervoer is beperkt, u kunt een taxi nemen of een auto huren. Tussen de eilanden varen er watertaxi’s en ferryboten en er is veel luchtverkeer. Vanuit Nassau zijn er dagtochten per boot naar de kleinere eilanden, de “Out Islands”. Ook kunt u per vliegtuig trips maken naar Miami, de Disneyparken en het Kennedy Space Center in de Verenigde Staten.

$656,-

Hoofdstad Nassau
Bevolking 400.000
Taal Engels is de officiele taal
Munteenheid Bahamaanse dollar
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Nee
Voltage 120 V
Verkeer Links rijdend

Video


BAHAMAS HOTELS & APPARTEMENTEN

BAHAMAS HOTELS & APPARTEMENTEN

BAHAMAS
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels, ap
Meer informatie

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.