BARBADOS

BARBADOS

Barbados ligt oostelijk van de bovenwindse eilanden. Het heeft een tropisch zeeklimaat, regen van juni tot november. Sinds 1966 was Barbados deel van het Britse Gemenebest en vanaf 30 november 2021 is het een Republiek. Het land is lid van de Caribische Gemeenschap (CARICOM). Er zijn 100 km. zandstranden en het toerisme is tegenwoordig de belangrijkste economische aktiviteit. De voertalen zijn Engels en “badjan”, een lokale taal. Er wordt links gereden. Barbados telt 290.000 inwoners op 430 km²; nakomelingen van slaven, europeanen en immigranten. In 1627 werd Barbados door Engelsen bezet. Zij stichtten suikerplantages,waar afrikaanse slaven werkten. Op 16 april 1816 begon er een grote slavenopstand en in 1838 werd de slavernij afgeschaft. De Arowakken (indianen) zijn in de 17e eeuw uitgestorven.

De hoofdstad Bridgetown is gesticht in 1628 en heeft ruim 90.000 inwoners. De Nidhe Israel Synagogue is de op een na oudste synagoge op het westelijk halfrond, gebouwd in 1654, door sefardische joden afkomstig uit Spanje en Portugal.

Aan de zuid- en westkust van Barbados liggen aan elkaar grenzende stadjes met luxe hotels, chique clubs en prachtige stranden die ideaal zijn om te waterskiën, snorkelen en duiken. Er worden trips aangeboden per catamaran of duikboot, waarbij je onderwaterleven en zeeschildpadden kan spotten! Mooie stranden zijn Accra Beach en Sandy Beach.

Bekende shoppings zijn DaCostas Mall, Harrisons en Diamonds International. Pelican Craft Center verkoopt handgemaakte producten.

De tweede stad van Barbados is Speightstown, in de 18e eeuw een bekende haven, die suiker, melasse (suikerstroop) en rum exporteerde. Het Arlington House Museum dateert uit die tijd.
In het oosten ligt Saint Nicholas Abbey and Steam Railway. De suikerrietplantage is in 1660 gesticht en had sinds de 19e eeuw een suikermolen op stoom. Er wordt suiker en rum geproduceerd en er rijdt een stoomtreintje.

Barbados Wildlife Reserve is een bospark met o.a schildpadden, agouti’s en green monkeys uit Gambia en Senegal, die sinds de 17e eeuw verwilderd zijn. De dieren zijn niet schuw. Slangen en grote leguanen worden in kooien gehouden.

Het binnenland is droog en heuvelachtig, tot 300 meter hoogte. De woeste oostkust is geliefd bij surfers, vooral Batsheba. Vlakbij ligt Andromeda Botanical Gardens. Daar groeien meer dan 600 verschillende planten, struiken en bomen uit de hele wereld, langs een beekje met watervallen.

Harrison’s Cave Eco-Adventure Park is een grot met beekjes en poelen, midden op het eiland. Er rijdt een treintje door de grot, buiten zijn er een bar, giftshop en natuurpark.

Barbados bruist van vrolijke mensen, reggae muziek, calypso en soca en het bekendste evenement is Crop Over, een soort carnaval, dat eindigt met de Grand Kadooment op de eerste maandag in augustus. De Merrymen (calypso jaren 60) en Krosfyah (soca jaren 90) zijn internationaal bekende barbadiaanse muziekgroepen. Ook zangeres Rihanna, songwriter, mode ontwerpster, model en actrice, is er geboren.
Culinaire specialiteiten zijn rum: Mount Gay en Cockspur’s Five Star. Curry gerechten zijn populair, evenals pudding and souse (zoete aardappel met zoutvlees, komkommer op azijn en broodvrucht). Of hebt u liever pepperpot, fishcakes, kreeft, sea-cat (octopus), gegrillde vis, BBQ, kip, varkensribbetjes of macaroni ovenschotel? En natuurlijk tropisch fruit en avocado’s. Enjoy Barbados!

$272,-

Capital Bridgetown 
Population
285.000
Language English 
Currency
Barbadian dollar (BBD) 
Visa required
www.visum.nl
Vaccination(s)
no
Voltage 115 V 
Traffic Left-hand traffic

Video

Accra Beach Hotel & Spa

Accra Beach Hotel & Spa

BARBADOS
Het erg populaire Accra Beach Hotel & Spa is direct aan het strand gelegen aan de levendige Sou
Meer informatie
Bougainvillea Beach Resort

Bougainvillea Beach Resort

BARBADOS
Bougainvillea Beach Resort is een luxe resort met oceanfront suites, gelegen aan de koele South Coas
Meer informatie
Butterfly Beach Hotel

Butterfly Beach Hotel

BARBADOS
Het Butterfly Beach Hotel is gelegen aan de South Coast van Barbados in een setting van strand en oc
Meer informatie
Rostrevor Hotel

Rostrevor Hotel

BARBADOS
Het Rostrevor Hotel is gelegen aan het strand van St. Lawrence Gap ten zuiden van Barbados. Het hote
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.