BELIZE

BELIZE

Belize ligt in Midden-Amerika, is deel van het Britse Gemenebest en grenst aan Mexico, Guatemala en de Caribische Zee. Palmenstranden, koraalrif, natuurreservaten, regenwoud en mayatempels zijn toeristische attracties. Belmopan is de kleinste hoofdstad van alle amerikaanse staten en kleiner dan Belize City en San Ignacio. Belize telt minder dan 400.000 inwoners. Men spreekt Engels en rijdt links. Belize is populair bij amerikaanse toeristen. Belize City ligt aan de caribische kust, dichtbij de internationale luchthaven en is het vertrekpunt van toeristische trips.

Het Museum of Belize, een britse gevangenis uit 1857, is sinds 2002 nationaal museum voor 3000 jaar mayacultuur, uit Mexico, Guatemala en Belize, Honduras en El Salvador. Zes miljoen maya-nakomelingen leven nog in deze landen en zij spreken 28 verschillende talen. De oude maya’s hadden een hoog ontwikkelde beschaving van stadstaten, met paleizen, pyramides, tempels en astronomische observatieposten. Die waren gedecoreerd met beeldhouwwerk of muurschilderingen en gebouwd van natuursteen. Gebruiksvoorwerpen waren van hout, aardewerk, jade en obsidiaan.
De maya’s legden hun religieuze, wiskundige en astronomische kennis vast in boeken, rituele kalenders, aardewerk en muurschilderingen. Bijna alle boeken zijn tijdens de verovering door de spanjaarden vernietigd, de overgeblevene zijn gedeeltelijk ontcijferd. Maya-landbouw leverde o.a. mais, bonen en pompoenen, gewassen die nu in de hele wereld verspreid zijn.

Belize Zoo wordt geroemd als een van de beste dierentuinen ter wereld, met ruim 125 inheemse diersoorten in een natuurlijke savanne omgeving.
De watertaxi brengt u van Belize City naar verschillende eilanden, o.a. Caye Caulker, geliefde duikbestemming en een plek om te chillen. Belize Barrier Reef is wereldbekend door documentaires van Jacques Cousteau. Er leven haaien, pijlstaartroggen, schildpadden, zeekoeien en dolfijnen.

Great Blue Hole, 300 meter doorsnee en 124 meter diep, ligt in het Lighthouse rif. Na instorten van het dak van een grot is het een put in de zeebodem geworden.
Guanacaste National Park is een gemakkelijk bereikbaar natuurreservaat.
Placencia is een vissersdorp met lang zandstrand, geliefd bij toeristen.
Cockscomb Basin Jaguar Reserve was duizenden jaren woonplaats van maya’s, tegenwoordig een natuurreservaat, waar coati (neusbeer), miereneter, toekans en vele vogelsoorten te zien zijn. De jaguar is moeilijk te spotten.

Bekende archeologische sites zijn Xunantunich, Caracol en Actun Tunichil Muknal.
Een bezoek aan de mayastad Xunantunich kan worden gecombineerd met een tocht naar een ondergrondse rivier, volgens de maya’s de ingang van de dodenwereld.
Caracol ligt in de jungle aan de grens met Guatemala, in de omgeving van San Ignacio. Het is de belangrijkste maya site van Belize, ooit een stad met 150.000 inwoners.
Actun Tunichil Muknal (afgekort ATM) is een grot met onderaardse meren waar maya ceramiek en skeletten zijn ontdekt, die door kalkafzettingen zijn vastgegroeid aan de grot. Het is een uitdaging om binnen te komen, u zal moeten zwemmen, kruipen en klimmen door nauwe en donkere gangen. Volgens vele reizigers een “once in a lifetime ervaring”. Wilt u het zelf beleven? Dan naar Belize!

$810,-

Belize map
Hoofdstad Belmopan
Bevolking 374.681
Taal Engels is de officiele taal
Munteenheid Belizaanse dollar
Visum vereist Nee
Vaccinatie(s) Meerdere vaccinaties
Voltage 110/220 V
Verkeer Rechts rijdend

Video

BELIZE HOTELS & APPARTEMENTEN

BELIZE HOTELS & APPARTEMENTEN

BELIZE
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels, ap
Meer informatie

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.