BOLIVIA

BOLIVIA

Bolivia ligt in Zuid-Amerika en is in 1825 genoemd naar Simón Bolívar, een zuidamerikaanse vrijheidsstrijder die een federatie van onafhankelijke staten nastreefde. Bolivia grenst aan Perú, Brazilië, Argentinië, Paraguay en Chili. Het land telt 11.500.000 inwoners en naast Spaans, Guaraní en Aymara worden er meer dan 30 inheemse talen gesproken; 20% van de bevolking is zuiver indiaan; 68% is mesties (gemengd blank en indiaan), 1% afro-amerikaan, en 11% anders.

La Paz (ruim 800.000 inwoners) is de zetel van de regering, maar de hoofdstad van Bolivia is Sucre, een oude koloniale stad.

De internationale luchthaven ligt op 4000 m. en La Paz op 3500 m. hoogte, en dat voel je direct! Het advies is: “Camine lento, coma poquito y duerma solo” (loop langzaam, eet weinig en slaap alleen)! In La Paz kan het sneeuwen of subtropisch warm zijn. Er groeien weinig bomen, behalve de eucalyptusboom uit Australië.

Aan Plaza Murillo liggen regeringsgebouwen. In de buurt van Basilica San Francisco ligt de Mercado de las Brujas (Heksenmarkt) waar kruidenmedicijnen en merkwaardige ingrediënten verkocht worden, yatiri (heksen) herkent u aan een zwarte hoed en vele amuletten.

MUSEF, in een paleis uit 1730, is een museum voor volkenkunde, waar indiaanse maskers, textiel, metaal en heiligenbeelden te zien zijn.
Museo Nacional de Arqueología exposeert archeologische vondsten, aardewerk, stenen beelden en metalen objecten. Veel boliviaans goud en zilver is in de 16e eeuw door de Spanjaarden geroofd en omgesmolten, wat welvaart bracht voor de Spaanse koningen.
Museo de la Coca geeft informatie over de cocaplant, waarvan de bladeren door inheemsen gekauwd worden tegen honger en vermoeidheid. Cocaine is een sterk concentraat.

De stad Potosí, aan de voet van een zilverberg, had ooit 150.000 inwoners. Bolivia is rijk aan delfstoffen zoals zilver, tin, lithium en koper, die nog steeds de belangrijkste exportproducten vormen.

Wereldbekend is het Titicacameer, waar 1200 Uros-indianen wonen op 62 zelfgemaakte eilanden van totora riet. Ze maken ook rieten boten, die lijken op papyrusboten uit het oude Egypte. Op de eilanden leeft men van visvangst, en eieren van tamme ibissen. Op “echte” eilanden is er landbouw (o.a. quinoa) en worden vicuña’s gehouden, voor de beste kwaliteit wol. Lama’s waren lastdieren. Felgekleurde wollen kleding, vooral poncho’s, wordt in Bolivia veel gedragen.

Vlakbij het Titicacameer ligt Tiahuanaco (Tiwanako), ruïnes van een stad, gebouwd met gigantische steenblokken. Van 500 voor Chr. tot 900 na Chr. had deze stad (met ooit 70.000 inwoners) macht en invloed tot in Argentinië, Chili en Perú. Na jarenlange extreme droogte is het gebied verlaten na eeuwen overgenomen door Inca’s.

Uniek is de zoutwoestijn van Uyuni op 3.660 m. hoogte. Toppen van prehistorische vulkanen hebben de naam van “eilanden” gekregen: Isla Incahuasi (Inkawasi) en Isla del Pescado.

Het Torotoro Nationaal Park ligt op 2000 – 3500 m. hoogte, met indrukwekkende droge canyons, grotten, fossielen en erosie door wind en water.
Het Madari Nationaal Park ligt in het Amazone regenwoud.

Waar vind je tropische warmte, eeuwige sneeuw, oude én springlevende indiaanse cultuur?
In Bolivia natuurlijk!

$841,-

Bolivia map
Hoofdstad Sucre
Bevolking 11.000.500
Taal Spaans, Quechua, Aymara, Guarani en 33 andere inheemse talen
Munteenheid Boliviaanse Boliviano
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Meerdere vaccinaties
Voltage 220/230 V
Verkeer Rechts rijdend

Video

BOLIVIA HOTELS & APPARTEMENTEN

BOLIVIA HOTELS & APPARTEMENTEN

BOLIVIA
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels, ap
Meer informatie

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.