MANAUS

MANAUS

Deze indrukwekkende Braziliaanse stad was in 1650 niet meer dan een tentenkamp aan de Rio Negro, van waaruit jacht werd gemaakt op indianen voor de slavenhandel. Manaus werd belangrijk in de 19e eeuw toen de rubberhandel de stad grote rijkdom verschafte. Het neoclassicistische operagebouw Teatra Amazonas staat als voorbeeld voor de uiting van de welvaart. Aan de rivier ligt de Mercado Municipal uit 1982; dit marktgebouw van gietijzer is gebaseerd op de Parijse Les Halles. In het gebouw is een levendige groente- en vismarkt. Op ongeveer 15 km van het centrum vloeien de Rio Solimoes en de Rio Negro samen om dan de Amazone te vormen. In 2014 tijdens het Wereldkampioenschap in Brazilië was Manaus de enige stad in het Amazonegebied waar ook wedstrijden werden gespeeld.

$386,-

Bevolking
1.793 miljoen
Taal Portugees 
Munteenheid
Braziliaanse real (BRL)
Visum vereist
www.visum.nl
Vaccinatie(s)
ja 
Voltage 127/220 V
Verkeer Rechtsrijdend verkeer


Algemene informatie Brazilie

Bij Brazilië denken veel mensen direct aan voetbal. Brazilië ligt in Zuid Amerika, is het grootste land van Zuid Amerika en een van de grootste landen ter wereld. Brazilië grenst aan Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië en Uruguay.

Op 500 kilometer van de kust ligt archipel Fernando de Noronha dat ook deel uitmaakt van Brazilië. Brazilië is een bergachtig land met als hoogste punt de Pico da Neblina in het Amazonegebied met een hoogte van 3000 meter. Het Nationaal park Iguaçu is een groot natuurpark in het zuidwesten van de Braziliaanse staat Paraná, vlak bij het

drielandenpunt tussen Brazilië, Argentinië en Paraguay, waar de rivieren Paraná en Iguaçu samenvloeien, hier vindt u ook de wereldberoemde Iguaçu Watervallen. Indrukwekkend is de zogenaamde Duivelskeel Waterval, een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. Rondom de waterval is er een groot subtropisch regenwoud met meer dan 2750 plantensoorten. Om alle bezienswaardigheden van dit imposante land te zien, raden wij u aan een rondreis samen te stellen.

Video

Blue Tree Premium Manaus

Blue Tree Premium Manaus

MANAUS
Het Blue Tree Premium biedt zowel comfort als klasse en is op 500 meter gelegen van de Manaura Shopp
Meer informatie
Go Inn Manaus

Go Inn Manaus

MANAUS
De Go Inn Manaus appartementen zijn gelegen in het centrum van de stad, slechts een blok verwijderd
Meer informatie
Hotel Saint Paul

Hotel Saint Paul

MANAUS
Het hotel is gelegen in het centrum van Manaus dichtbij de belangrijkste toeristenattracties, zoals
Meer informatie
Novotel Manaus

Novotel Manaus

MANAUS
Het Novotel Manaus is nabij de internationale luchthaven gelegen en dichtbij veel populaire toeriste
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Transfers Brazilië – Manaus

Transfers Brazilië – Manaus