CHILI

CHILI

Chili ligt in Zuid-Amerika, tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte, en is 4000 km lang en 150 km breed. Het klimaat varieert van noord naar zuid en van laagland naar hooggebergte. De bevolking (18 miljoen) bestaat voor 44% uit mestiezen (blank / indiaan), 52% europeanen en 4% zuivere indianen. Mapuche zijn nooit onderworpen door inca’s en spanjaarden.

Santiago de Chile (metropool van 7 miljoen inwoners) ligt aan de voet van het Andesgebergte. Op Plaza de Armas vindt u regeringsgebouwen en de kathedraal met museum. Palacio de la Moneda (1805) is het presidentieel paleis met ministeries, bij de staatsgreep in 1973 is deze gebombardeerd, president Allende pleegde hier zelfmoord. De wisseling van de wacht is indrukwekkend.

Museo Chileno de Arte Precolombina exposeert indiaanse kunst vóór Columbus (1492).
Museo Bellas Artes heeft moderne chileense kunst.
In Quinta Normal vindt u musea over mensenrechten en geschiedenis van Chili.
Museo a Cielo Abierto (Openluchtmuseum) toont muurschilderingen in de wijk San Miguel.

In Parque Forestal (Bospark) is in het weekeinde vlooienmarkt met muziek en straattheater. Straten langs de Mapocho rivier zijn dan autovrij voor wandelaars en fietsers.

Cerro San Cristóbal en Cerro Santa Lucía zijn uitzichtpunten. Centro Artesanal Santa Lucía presenteert handicraft. Naar San Cristóbal is er een kabelbaan.

Bekende markten zijn La Vega en Mercado Central. Calle Bandera is het paradijs voor vintagekleding. Sky Costanera is een hoog uitzichtpunt op een sky scraper (300 m.) bij shoppingmall Costanera Center.

Snowboarden en skieën is mogelijk op een uur afstand van Santiago. U boekt een trip inclusief equipment. Ten zuiden van de stad ligt de populaire dierentuin Buin Zoo.

De zusterstad Valparaiso ligt aan de Stille Oceaan. Viña del Mar biedt voornamelijk strandplezier, het oceaanwater is in Chili koud door de Humboldtstroming vanaf de zuidpool.

Antofagasta is de belangrijkste havenstad in het noorden, voor de salpetermijnen. Chili beschikt over koper, ijzer, zilver, goud, steenkool en aardolie en kan gebruik maken van waterkracht.

Centraal Chili is het meest vruchtbare gebied, waar 90% van de bevolking woont en wijnproductie en landbouw plaatsvinden.
Valdivia en Osorno zijn na 1850 door duitsers aangelegd en zij moderniseerden landbouw, onderwijs en architectuur.
Punta Arenas is de zuidelijkste havenstad, voor export van aardolie en wol.
Vuurland is al 9000 jaar bewoond ondanks het barre poolklimaat.

Daniel Defoe publiceerde in 1719 “Robinson Crusoe” een van de grootste bestsellers aller tijden, gebaseerd op het levensverhaalverhaal van een schipbreukeling op de Juan Fernandez eilanden.

Isla de Pascua (Paaseiland) ligt op 3000 km van het vasteland. Enorme stenen beelden (moai) zijn 500 tot 1000 jaar oud. De bevolking (Rape Nui) was afkomstig uit Polynesië, aan de andere kant van de Stille Oceaan. Sinds 1995 staat Paaseiland op de Werelderfgoedlijst.

Bekende chileense gerechten zijn: pastel de choclo (pastei van vlees en groente), churrasco, gegrilld vlees, cazuela de mariscos: schaaldieren. Sushi restaurants en helado (icecream) zijn populair. Chile con carne is een mexicaans gerecht, genoemd naar de chili-pepers.

Twijfelt u tussen strand en skipiste? In Chili kan dat op één dag!

$1253,-

Chile map
Capital Santiago
Population 18.000.500
Language Spanish
Currency Chilean peso
Visa required www.visum.nl
Vaccinations Multiple vaccinations
Voltage 220 V
Traffic Right-hand traffic

Video

CHILI HOTELS & APPARTEMENTEN

CHILI HOTELS & APPARTEMENTEN

CHILI
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels, ap
Meer informatie

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.