MEDELLÍN (Colombia)

MEDELLÍN (Colombia)

Medellín (+/- 3 miljoen inwoners) is de tweede stad van Colombia en hoofdstad van departement Antioquía. De “stad van de eeuwige lente” ligt op 1500 meter hoogte, de dagtemperatuur is rond 22°C. Het centrum ligt in de vallei van de Medellínrivier en verschillende wijken zijn tegen berghellingen gebouwd. Medellín was in de jaren 80 en 90 in de greep van de drugsmaffia, en nog steeds zijn er af en toe uitbarstingen van geweld. Door investeringen in onderwijs en modern openbaar vervoer probeert men de bevolking betere perspectieven te bieden. Het metronet is 33 km lang en bestaat uit 5 lijnen. De bovengrondse metro en vooral de metrocable (kabelbaan) zijn een toeristische attractie.

In de 19e eeuw was Medellín centrum van goudhandel, nu draait de economie om handel, diensten en industrie (levensmiddelen, textiel, metaal, auto’s). Medische behandelingen, beurzen en congressen trekken veel bezoekers. Medellín heeft een internationale en een nationale luchthaven.

Voor de internationale toerist is het Museo de Antioquia een must-see. De wereldberoemde in Medellín geboren kunstenaar Fernando Botero (1934) heeft zijn collectie 19e en 20e eeuwse Europese kunst aan dit museum geschonken, met o.a werk van Picasso, Miró, Chagall en Matisse. Buiten staan 23 bronzen beelden van Botero, uitvergrote mens- en dierfiguren, die uit een sprookje lijken te zijn weggelopen. Fernando Botero is ook schilder en in de jaren 90 maakte hij schilderijen over het drugsgeweld in Colombia.
Museo de la Universidad de Antioquia heeft een prachtige archeologische collectie inheems aardewerk.

Door het aangename klimaat is er volop streetlife en hebben veel restaurants open zijwanden. Parque de Berrio is een meeting point tussen beursgebouw, bank en La Candelaria kerk. Parque de los Pies Descalzos heeft cafés en openlucht aktiviteiten. In de luxe hoogbouw wijk “El Poblado” zijn bij Parque Lleras talloze bars, hotels en hippe winkels. Parken die overdag veilig zijn, kunnen ’s avonds in criminele hotspots veranderen.

De Jardin Botánico heeft een jaarlijkse orchideeën expo. Natuurreservaat Parque Arví in de heuvels is bereikbaar met de metrocable. Op zondag wordt er in de stad gewandeld en gefietst op afgesloten autowegen. Lokale producten zijn “Juan Valdez” koffie en rum. Men ontbijt met zachte “arepa’s” met witte kaas. De “criollo” keuken serveert gerechten met mais, cassave, bonen en vlees of worstjes.

$426,-


Bevolking 2.184 miljoen
Taal Spaans
Munteenheid Colombiaanse peso
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Ja
Voltage 110 V
Verkeer Rechtsrijdend verkeer


Algemene informatie Colombia

Colombia is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Zo vind je in Colombia onder andere besneeuwde bergtoppen, oerwouden, mangroven, een woestijn en een vriendelijke en prachtige bevolking. Colombia heeft een lange kustlijn met mooie stranden met helder blauw water. Ook staat Colombia bekend om de productie van bananen, koffiebonen, sigaren en cocaïne.

Video

Art Hotel Boutique Medellín

Art Hotel Boutique Medellín

MEDELLÍN (Colombia)
Art Hotel Boutique Medellín is gelegen op 100 meter afstand van het Lleras Park, 500 meter van het E
Meer informatie
Hotel Park 10

Hotel Park 10

MEDELLÍN (Colombia)
Hotel Park 10 is zodanig ontworpen dat het met zijn hout, marmer en glas-in-lood lijkt op een huis i
Meer informatie
Hotel Poblado Alejandría

Hotel Poblado Alejandría

MEDELLÍN (Colombia)
Hotel Poblado Alejandría is gelegen in de wijk El Poblado, een rustige woonwijk met prachtig uitzich
Meer informatie
Movich Las Lomas Hotel

Movich Las Lomas Hotel

MEDELLÍN (Colombia)
Het hotel is op 3 minuten afstand gelegen van de José Maria Córdoba luchthaven in Rionegro and op 30
Meer informatie
NH Collection Medellín Royal

NH Collection Medellín Royal

MEDELLÍN (Colombia)
NH Collection Medellín Royal is gelegen in de wijk El Poblado en op 16 km van de José Maria Córdoba
Meer informatie
The Charlee Hotel

The Charlee Hotel

MEDELLÍN (Colombia)
In ieder hoekje van The Charlee Hotel vindt u wel kunst en design. Het hotel ligt tegenover Lleras P
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Transfers Colombia – Medellin

Transfers Colombia – Medellin