BOGOTÁ (Colombia)

BOGOTÁ (Colombia)

Bogotá (8,8 miljoen inwoners) is de hoofdstad van Colombia en department Cundinamarca. De stad ligt op een hoogvlakte (+/- 2.640 m.) in het Andesgebergte met temperaturen van 5° C. tot 19° C. en het is er vaak mistig. Toeristen kunnen door de hoogte snel vermoeid raken.

Bogotá was oorspronkelijk een woongebied van de Muísca inheemsen. In 1540 vestigden de Spanjaarden zich in de stad en in 1717 werd het de hoofdstad van Virreinato Nueva Granada. In 1819 werd Colombia onafhankelijk van Spanje en in 1830 werd Bogotá de hoofdstad van Gran Colombia, een federatie die later opgesplitst werd in Ecuador, Venezuela, Colombia en Panama.

Sinds 1994 is het openbaar vervoer verbeterd met ‘Transmilenio’ snelbussen, en er zijn fietspaden en voetpaden aangelegd. Op zondag worden verkeerswegen afgesloten voor wandelaars en fietsers.

Bogotá is de motor van de Colombiaanse economie. Multinationals hebben er vestigingen en er vinden talloze beurzen en festivals plaats. De stad heeft een historisch centrum. In het noorden liggen moderne hoogbouw zakendistricten, in het zuiden de rommelige arbeiderswijken en in het westen zijn er parken, sportcomplexen en middenklasse woonwijken. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen in La Candelaria, een wijk met smalle straatjes en kleurig geschilderde koloniale gebouwen met pannendaken. Er zijn eeuwenoude kerken en paleizen. Museo Iglesia Santa Clara (1629-1674) heeft goud beschilderde muren en hangt vol antieke schilderijen. Aan Plaza Bolívar staan Catedral Primada en Palacio de Nariño, het presidentieel paleis. Het Museo del Oro heeft een collectie goud en aardewerk van de inheemse volken van Colombia uit de pre-koloniale tijd. Museo Botero toont 19e en 20e eeuwse europese kunst en beelden van de beroemde colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. De stadslucht wordt gezuiverd door Parque Metropolitano Simón Bolívar (400 ha.) en de botanische tuin.

De koloniale stad Usaquén is aan Bogotá vastgegroeid en heeft luxe shopping malls. Op zondag wordt er een grote straatmarkt gehouden.

De Colombiaanse keuken is bekend om stevige soepen, zoals ajiaco en mazamorra chiquita. ‘Streetfood’ zijn arepa’s (zachte broodjes) en empanadas (pasteitjes). Tamales zijn gekookte pakketjes van bananenblad met vulling. Pizza en burgers op zijn colombiaans zijn overal verkrijgbaar.

Een frisse neus halen, koloniale cultuur en moderne grafitti bewonderen kan in La Candelaria, het historische centrum van Bogotá!

$452

Bevolking
6.763 miljoen 
Taal Spanish
Munteenheid
Colombian peso (COP) 
Visum vereist
www.visum.nl
Vaccinatie(s)
yes
Voltage 110 V
Verkeer Rechtsrijdend verkeer


Algemene informatie Colombia

Colombia is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Zo vind je in Colombia onder andere besneeuwde bergtoppen, oerwouden, mangroven, een woestijn en een vriendelijke en prachtige bevolking. Colombia heeft een lange kustlijn met mooie stranden met helder blauw water. Ook staat Colombia bekend om de productie van bananen, koffiebonen, sigaren en cocaïne.

Video

84 DC Hotel

84 DC Hotel

BOGOTÁ (Colombia)
Dit moderne kleine hotel is gelegen in een woonwijk in het noordelijke gedeelte van de hoofdstad. He
Meer informatie
Cité Hotel

Cité Hotel

BOGOTÁ (Colombia)
Dit moderne en exclusieve hotel biedt een absoluut rustige omgeving en heeft een toplocatie in het n
Meer informatie
Hotel B3 Virrey

Hotel B3 Virrey

BOGOTÁ (Colombia)
Hotel B3 Virrey is gelegen bij het El Virrey Park en op gelijke afstand van Parque de la 93 en Zone
Meer informatie
Hotel NH Bogotá Pavillon Royal

Hotel NH Bogotá Pavillon Royal

BOGOTÁ (Colombia)
Hotel NH Bogotá Pavillon Royal is een perfecte bestemming voor zowel zakenlui als toeristen en is ge
Meer informatie
The Artisan D.C. Hotel

The Artisan D.C. Hotel

BOGOTÁ (Colombia)
The Artisan D.C. Hotel, in de wijk Rosales, is op loopafstand van Zona G, een van de meest belangrij
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Transfers Colombia – Bogota

Transfers Colombia – Bogota