CARTAGENA (Colombia)

CARTAGENA (Colombia)

Cartagena (ruim 900.000 inwoners), hoofdstad van departement Bolívar, ligt aan de caribische kust. De stad is in 1533 gesticht en tot de 19e eeuw een van de belangrijkste havens van Spaans Amerika. Schepen vol goud, zilver, suiker en koffie vertrokken naar Spanje. Hollandse en Britse piraten kaapten schepen en verwoestten de stad. Er zijn massieve stadsmuren en een enorm fort gebouwd, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Cartagena is een populaire toeristische bestemming en langs de stranden zijn er honderden hotels en restaurants. Het klimaat is tropisch, met een frisse zeewind.

Inheemsen verzetten zich tegen de vreemde indringers. Een meisje van het Mokaná volk werd ontvoerd en in Santo Domingo op een nonnenschool geplaatst om Spaans te leren. Na jaren werd zij teruggebracht naar Colombia en zij overtuigde inheemse leiders om vrede te sluiten met de spanjaarden. Zij was “India Catalina” (indiaanse Catalina, +/- 1495-1538).

Van 1750 tot 1800 werden paleizen, kerken en bibliotheken gebouwd. In de 20e eeuw kwamen immigranten uit Europa, Syrië, Libanon en China en werd de industrie opgezet: een olieraffinaderij, chemische industrie, en logistiek voor de havens.

Het enorme fort Castillo San Felipe de Barajas ligt op een 40 m. hoge heuvel. Torre del Reloj (de Klokketoren) is de ingang.

Cartagena is geliefd als filmlocatie en voor festivals. De binnenstad is een groot openluchtmuseum met talloze oude gebouwen en kerken en wordt bezocht door cruiseschepen. In november worden de Colombiaanse missverkiezingen gehouden.

De katholieke kerk was onderdeel van het Spaanse koloniale systeem. In 1610 werd de Inquisitie gevestigd in Cartagena. Deze rechtbank vervolgde mensen die verdacht werden van hekserij en afgoderij. Ze werden gemarteld tot ze bekenden en veroordeeld tot boete, zweepslagen, ophanging of de brandstapel. In 1811 werd het inquisitiegebouw door de bevolking geplunderd. Het is tegenwoordig het Museo Histórico de Cartagena (Historisch Museum van Cartagena).

San Pedro Claver (1580 – 1654) was een priester van de orde der Jezuieten. Van 1614 tot 1654 werkte hij in Cartagena, op de grootste slavenmarkt van de regio. Hij doopte slaven bij aankomst, bracht fruit, tabak en brandewijn, waste en verzorgde zieken tijdens pest, gele koorts en malaria epidemieën. Pedro Claver noemde zichzelf “de slaaf van de negers” en werd in 1888 heilig verklaard en beschouwd als hun patroonheilige. Zijn stoffelijke resten worden bewaard in de kerk die naar hem genoemd is.

$437,-


Bevolking
900.000
Taal Spanish
Munteenheid
Colombian peso (COP) 
Visum vereist
www.visum.nl
Vaccinatie(s)
yes
Voltage 110 V
Verkeer Rechtsrijdend verkeer


Algemene informatie Colombia

Colombia is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Zo vind je in Colombia onder andere besneeuwde bergtoppen, oerwouden, mangroven, een woestijn en een vriendelijke en prachtige bevolking. Colombia heeft een lange kustlijn met mooie stranden met helder blauw water. Ook staat Colombia bekend om de productie van bananen, koffiebonen, sigaren en cocaïne.

Video

Boutique Hotel Quadrifolio

Boutique Hotel Quadrifolio

CARTAGENA (Colombia)
Boutique Hotel Quadrifolio is gelegen in het centrum van Cartagena de Indias’ omheinde en oude stad
Meer informatie
Casa India Catalina

Casa India Catalina

CARTAGENA (Colombia)
Casa India Catalina is gelegen in het hart van het historische centrum van Cartagena de Indias, binn
Meer informatie
Casa San Agustín

Casa San Agustín

CARTAGENA (Colombia)
Casa San Agustín is een luxe klein hotel bestaande uit 3 koloniale gebouwen. Het hotel is gelegen in
Meer informatie
Hotel Boutique Anandá

Hotel Boutique Anandá

CARTAGENA (Colombia)
Het hoofddoel van het Hotel Boutique Anandá is om uw verblijf een unieke ervaring te laten zijn. Het
Meer informatie
Hotel Don Pedro de Heredia

Hotel Don Pedro de Heredia

CARTAGENA (Colombia)
Hotel Don Pedro de Heredia met zijn koloniale stijl biedt de perfecte combinatie van geschiedenis, l
Meer informatie
Sofitel Legend Santa Clara Cartagena

Sofitel Legend Santa Clara Cartagena

CARTAGENA (Colombia)
Sofitel Legend Santa Clara Cartagena is gelegen in het hart van de omheinde en oude stad van Cartage
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Transfers Colombia – Cartagena

Transfers Colombia – Cartagena