COSTA RICA

COSTA RICA

Costa Rica ligt in Midden-Amerika en grenst aan Nicaragua, de Caribische Zee, Panama en de Stille Oceaan. De ruim 5 miljoen inwoners spreken Spaans en zijn nakomelingen van spanjaarden, indianen, italianen, afro-costaricanen en chinezen. 60% van de bevolking woont in de Centrale Vallei.
Langs de 1700 km lange kustlijn zijn er vele stranden. Het land is heuvelachtig, er zijn bergen en vulkanen boven 3500 m. De droge tijd (zomer) duurt van december – april en regentijd (winter) van mei – november. De biodiversiteit is groot en er zijn veel natuurreservaten.
Sinds 1821 is Costa Rica onafhankelijk van Spanje. Koloniale exportprodukten waren koffie, suiker, cacao en bananen. Sinds 1990 zijn technologie, financiële dienstverlening en toerisme belangrijk.

Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron, met 45.000 hotelkamers en 130.000 werknemers. Costa Rica is geliefd bij amerikanen, canadezen en europeanen op zoek naar zon, zee, strand, natuurreservaten, ecotoerisme en sportbeoefening. Veel toeristen huren een auto of 4×4 met daktent om door het land te reizen.

In de hoofdstad San José staan koloniale gebouwen aan Plaza de la Cultura. Bezienswaardig zijn het Museo de Oro Precolombino (Goudmuseum uit de tijd vóór Columbus) en het Museo Nacional (Nationaal Museum). Uniek is dat Costa Rica in 1948 het leger heeft afgeschaft. Er zijn wel een Kustwacht en Narcoticabrigade.
Catarata del Toro, bij het dorp Bajos del Toro, is de hoogste waterval van Costa Rica, op 2 uur afstand van San José. Vanaf 90 meter hoogte stort de waterval in de krater van een uitgedoofde vulkaan. Een trap met 375 treden leidt naar de voet van de waterval.
Puerto Limón, aan de caribische kust, wordt bezocht door cruiseschepen. Van hieruit zijn er excursies naar Veragua Rainforest, om watervallen te bezoeken, te wandelen, mountainbiken, of de kabelbaan en canopytour te doen.
In Tortuguero, aan de caribische kust, komen zeeschildpadden hun nest maken. Puerto Viejo, een dorp met reggae sfeer, ligt eveneens aan de Caribische kust. Langs de stranden kan je fietsen naar Manzanillo en naar een natuurreservaat.
Manuel Antonio Pacific Park ligt aan de Stille Oceaan.
Playa Samara is een 3 km lang strand aan de Stille Oceaan waar veilig kan worden gezwommen. Santa Teresa, in het zuiden van Nicoya, is per 4 x 4 bereikbaar en nog rustig. In de nevelwouden van Monteverde zijn er spectaculaire hangbruggen. Santa Elena Cloud Reserve is wat minder druk.

Een traditioneel ontbijt in Costa Rica is “gallo pinto” (rijst en bonen met vleeswaren); bekende snacks zijn empanadas (zoete of hartige pasteitjes) en men kent verschillende rijstgerechten. De italiaanse keuken is goed vertegenwoordigd, naast internationale fastfood.
Favoriete muziek is salsa, merengue, reggae en internationale popmuziek. De marimba is een instrument van indiaanse oorsprong en wordt gecombineerd met o.a. gitaar, mandoline, accordeon en piano.

Wilt u zwemmen in twee oceanen en spectaculaire natuurreservaten bezoeken? Dat kan in Costa Rica, de Rijke Kust!

$847,-

Costa Rica_map
Hoofdstad San Jose
Bevolking 4.906.000
Taal Spaans
Munteenheid Costaricaanse colon
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Malaria
Voltage 120 V
Verkeer Rechts rijdend

VideoCOSTA RICA HOTELS & APPARTEMENTEN

COSTA RICA HOTELS & APPARTEMENTEN

COSTA RICA
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels, ap
Meer informatie

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.