EL SALVADOR

EL SALVADOR

El Salvador ligt in Midden-Amerika en grenst aan Guatemala, Honduras, Nicaragua en de Stille Oceaan. Het is het kleinste en meest dichtbevolkte land in de regio en heeft een tropisch klimaat, droge tijd van november tot april en regentijd van mei tot oktober. Er zijn af en toe vulkaanuitbarstingen en aardbevingen.
El Salvador heeft 6,5 miljoen inwoners, de meerderheid (83%) is mesties. In de Verenigde Staten wonen ongeveer 3 miljoen salvadoranen. Zij ondersteunen hun familie in El Salvador financieel. Een klein percentage van de bevolking is zuiver indiaans.

De hoofdstad San Salvador is gesticht in 1528, en heeft nu 316.000 inwoners. In het historisch centrum staan het Nationaal Paleis en de Kathedraal.
Steden met +/- 250.000 inwoners zijn Santa Ana en Soyapango.

El Salvador heeft een rijk indiaans verleden, te zien op archeologische sites met pyramides, o.a. San Andrés, Tazumal en Cihuatán, uit de periode 600 – 1000.

Omdat in El Salvador het goud niet voor het oprapen lag, werden er plantages aangelegd, die gebruik maakten van afrikaanse slavernij, omdat de indiaanse bevolking snel verminderde door ziekten uit Europa en Afrika. Producten waren cacao, de kleurstof aniline, koffie en peru-balsem. Het land is nog voor 6% bedekt met bos. Om plantages aan te leggen is veel gekapt.

Parque Nacional de los Volcanes, Montecristo en San Diego zijn natuurreservaten.

Het internationaal toerisme is in opkomst. De stranden in El Salvador zijn geliefd bij surfers. Het Ministerie van Toerisme heeft een aantal routes uitgezet voor liefhebbers van archeologie, bergen, vulkanen, bloemen en strand.

El Salvador maakt gebruik van hydro-energie en aardwarmte. Een belangrijke economische sector, waarin 90.000 mensen werkzaam zijn, is de textielindustrie, voor export naar de Verenigde Staten.

In 2001 is de amerikaanse dollar ingevoerd als betaalmiddel en op 8 juni 2021 is betalen met bitcoins door het parlement goedgekeurd. 70% van de salvadoranen die geen bankrekening hebben, kunnen dan met bitcoins betalen. Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de IDB zijn hier geen voorstanders van.

El Salvador heeft een rijke folklore, vooral te zien op feestdagen. In veel lokale gerechten is mais verwerkt. Pupusa is een dikke tortilla (pannekoek) gevuld met kaas of gebakken bonen, uitgebakken spek, enz. Warme dranken zijn o.a. chocolademelk, koffie en diverse maisdranken, ook koude tamarinde en horchata (amandelmelk) zijn geliefd.

Muziek en dans hebben indiaanse, europese en afrikaanse kenmerken. Naast de marimba, van indiaanse oorsprong, worden internationale instrumenten gebruikt. Cumbia salvadoreña zowel als klassieke muziek en heavy metal zijn te horen in El Salvador.

De roomskatholieke godsdienst heeft de meeste aanhangers, protestantse kerken en pinkstergemeenten zijn eveneens aktief. Wereldberoemd was aartsbisschop Romero (1917-1980) van San Salvador, omdat hij mensenrechten verdedigde in een periode van militaire dictatuur en geweld. Hij werd tijdens een mis vermoord, wat een schok in de wereld veroorzaakte. In 2015 is hij zalig en in 2018 heilig verklaard.

$857,-

El Salvador_map
Hoofdstad San Salvador
Bevolking 6.378.000
Taal Spaans
Munteenheid Amerikaanse dollar
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Malaria
Voltage 220/240 V
Verkeer Rechts rijdend

Video


EL SALVADOR HOTELS & APPARTEMENTEN

EL SALVADOR HOTELS & APPARTEMENTEN

EL SALVADOR
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels, ap
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.