MALEISIË

MALEISIË

Maak kennis met Maleisië en leer van Maleisië houden – een bruisende smeltkroes van rassen en religies, waar Maleisiërs, Indiërs, Chinezen en vele andere etnische groepen samenleven in vrede en harmonie. Het multiculturalisme maakt Maleisië tot een gastronomisch paradijs en de thuisbasis van honderden kleurrijke festivals. Het is geen wonder dat de bevolking houdt van vieringen en gezelligheid. Het Maleisische volk is erg ontspannen, warm en vriendelijk.

Maleisië is bijna net zo divers als de cultuur: het land wordt gevormd door 11 staten en 2 federale gebieden (Kuala Lumpur en Putrajaya). Maleisië wordt gescheiden door de Zuid-Chinese Zee uit Oost-Maleisië, die de 2 landen omvat (Sabah en Sarawak op het eiland Borneo) en een derde federale grondgebied, het eiland Labuan.

Een van de belangrijkste attracties van Maleisië zijn de extreme contrasten en daarmee de diversiteit. Torenhoge wolkenkrabbers kijken neer op houten huizen, welke zijn gebouwd op palen, terwijl vijf-sterren hotels zich op slechts enkele meters afstand van de oude riffen bevinden. Ruige bergen reiken naar de hemel, terwijl hun begroeide regenwoud-hellingen uitlopen naar het bosleven. Koele hoogland plekken lopen naar beneden toe over in warme, zandstranden en rijke, vochtige mangrove grotten.

KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur, liefkozend KL, is een geweldige culturele smeltkroes. Hier kunt u dwalen door gemeenschappen van de Chinesen, Maleisiërs, Zuid-Indianen, Oost-Maleisische etnische groepen, Thais, Indonesiërs, Sikhs en een enorme gemeenschap van expats. Elke gemeenschap heeft haar eigen feesten, eten, muziek, kunst en mode en onderwijl beïnvloeden zij elkaars cultuur.

KL heeft een bruisend nachtleven en een fascinerende kunst en performance cultuur, die hedendaagse en traditionele stijlen combineert uit vele achtergronden. U vindt hier het breedste scala aan sportieve activiteiten met state-of-the-art faciliteiten die indruk maken op elke sportliefhebber. De architectuur is een enigzins excentriek en zeker uniek, van honderd jaar oude herenhuizen tot ontzagwekkende wolkenkrabbers en dat allemaal binnen meters van elkaar. Verwen uw smaakpapillen met Kuala Lumpurs zeer gevarieerde keuken, hetgeen een avontuur op zich is! Boven alles is KL een winkelparadijs, met allerlei soorten snuisterijen tot haute couture.

De resulterende caleidoscoop van culturen, kostuums en keukens is niets minder dan een wervelwind voor de zintuigen – intenser dan ergens anders in het land.

$1046,-

Hoofdstad Kuala Lumpur
Bevolking 30.949.962
Taal Bahasa Melayu en Engels
Munteenheid Maleisische Ringgit
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Nee
Voltage 220 V
Verkeer Links rijdend
Concorde Hotel

Concorde Hotel

MALEISIË
Dit 4-sterrenhotel is gunstig gelegen in de gouden driehoek, op 10 minuten lopen van de Petronas Twi
Meer informatie
Grand Hyatt Kuala Lumpur

Grand Hyatt Kuala Lumpur

MALEISIË
Het luxe 5-sterrenhotel Grand Hyatt Kuala Lumpur ligt net naast het Kuala Lumpur Convention Centre (
Meer informatie
Hotel Transit

Hotel Transit

MALEISIË
Het gunstig gelegen Hotel Transit in het centrum van Kuala Lumpur bevindt zich op slechts 100 meter
Meer informatie
JW Marriott Hotel Kuala Lumpur

JW Marriott Hotel Kuala Lumpur

MALEISIË
Het JW Marriott Hotel ligt aan de Bintang Walk in de Gouden Driehoek van Kuala Lumpur. Het JW Marrio
Meer informatie
Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Renaissance Kuala Lumpur Hotel

MALEISIË
Gehuisvest in 2 moderne vleugels, ligt het luxe Renaissance Kuala Lumpur op 500 meter van de Petrona
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.