MEXICO

MEXICO

ACAPULCO – CANCUN – PUERTO VALLARTA – MEXICO CITY

Mexico (130 miljoen inwoners) grenst aan de V.S., Golf van Mexico, Guatemala, Belize en Stille Oceaan. De hoofdstad is Mexico City, men spreekt Spaans en tientallen indiaanse talen. Het land stond ruim 300 jaar onder Spaans bewind, is de derde meest bezochte toeristische bestemming ter wereld, en heeft 35 UNESCO werelderfgoed sites.

De oudste mexicaanse cultuur was die van de Olmeken (2500 voor Chr.) die kolossale beelden maakten. Van 220 tot 900 A.D. werden de meeste pyramides in Mexico en Midden-Amerika gebouwd door de Teotihuacán-beschaving. De Mayacultuur heeft duizenden jaren bestaan in Midden-Amerika en kende hoog ontwikkelde architectuur, beeldhouwkunst, muurschilderingen, astronomie en wiskunde. Andere volkeren waren zapoteken, tolteken, mixteken en mexicas.

Na de verovering van Tenochtitlán werd in 1527 het spaanse bestuur gevestigd in Midden-Amerika. Geïsoleerde indiaanse gemeenschappen bleven voortbestaan. Sinds 1821 is Mexico onafhankelijk. Van 1846 – 1848 veroverde de V.S. een groot deel van haar grondgebied. In de 19e eeuw waren er rijke zilvermijnen en het buitenlands kapitaal financierde vanaf 1850 20.000 km. spoorwegen, na 1910 aardolie-industrie en hydro-energie. Van 1950-1970 ontwikkelde de mexicaanse economie zich enorm en is nauw verbonden met de VS, waar 38 miljoen mexicanen wonen.

Mexico heeft verschillende bergketens van noordwest naar zuidoost, vulkanen en vele microklimaten. Inheemse dieren zijn kale honden (naakthonden), chihuahua, kalkoen, en quetzal; planten en bomen zijn de dahlia, agave, reuzencactus, mahonie en kerstster. Eetbaar zijn avocado, cacao, mais, pepers en sapotille. De mexicaanse keuken is pittig en gevarieerd, op basis van maistortilla’s, kalkoen, bonen en guacamole.

Toeristen (vooral Amerikanen en Canadezen) bezoeken het Indiaanse en koloniale erfgoed en de stranden. In het historisch centrum van Mexico-stad (ruim 21 miljoen inwoners) ligt de Templo Mayor. Het Museo Nacional de Antropología (antropologie museum) is zeer informatief. Intrigerend is het Frida Kahlo museum (Blue House) met zelfportretten van de kunstenares en folklore objecten. Aan het Zócalo, een enorm plein, liggen de belangrijkste regeringsgebouwen. Palacio de Bellas Artes is een theatergebouw met muurschilderingen van Diego Rivera.

Puebla is een traditionele koloniale stad.

Puerto Vallarta heeft prachtige stranden en resorts aan Bahía de Bandera (Stille Oceaan). Vallarta Botanical Gardens ligt op 1300 m. en is een tropisch droogbos reservaat.

In Acapulco, badplaats en filmlocatie aan de Stille Oceaan, vierden Elvis Presley en Frank Sinatra vakantie. Het bestaat uit Acapulco Tradicional (1930-1960), 12 km Avenida Costera, een serie stranden en hotels, Acapulco Dorado (1950-1970), beroemd om het nachtleven, en Acapulco Diamante, een luxe badplaats 18 km zuidelijker.

Mérida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatán. La Ciudad Blanca (de witte stad) is het oude centrum. De kathedraal is gebouwd met stenen van afgebroken maya bouwwerken. Bezienswaardig zijn Casa de Montejo, uit 1549, en Gran Museo del Mundo Maya. De sites Uxmal en Chichen Itzá liggen in de omgeving.

Cancun en het eiland Cozumel zijn badplaatsen aan de ‘Maya Riviera‘.

$1064,-

Mexico_map
Hoofdstad Mexico City
Bevolking 129.200.000
Taal Spaans
Munteenheid Mexicaanse peso
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Gele koorts en Malaria
Voltage 127 V
Verkeer Rechts rijdend

Video

MEXICO HOTELS & APPARTEMENTEN

MEXICO HOTELS & APPARTEMENTEN

MEXICO
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels, ap
Meer informatie

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.