ST LUCIA

ST LUCIA

Sint Lucia (ong. 40 x 25 km.) is een van de bovenwindse eilanden in de Caribische zee, ten noorden van Trinidad, en omringd door Saint Vincent, Barbados en Martinique. Het is van vulkanische oorsprong en de steile heuvels zijn kaal, zoals Gros Piton en Petit Piton, of begroeid met regenwoud zoals Mount Gimie (950 m.) Het midden van het eiland is een bergachtig natuurreservaat. De wegen hebben talloze haarspeldbochten en steile hellingen. De internationale luchthaven ligt in het zuidoosten bij Vieux Fort. De hoofdweg leidt langs de oostkust naar Dennery, maakt dan een bocht naar het westen en noorden naar Castries en Gros Islet. Er wordt links gereden.

De droge tijd is van januari tot april. De inheemse bevolking bestond uit Arowakken en later Caraïben. De Fransen sloten in 1660 een verdrag met de Caraïben en begonnen met suikerplantages. In 1814 namen de Engelsen het eiland over.

Saint Lucia is in 1979 onafhankelijk geworden en telt ongeveer 190.000 inwoners, waarvan 60.000 in Castries en de bevolking is Afrikaans en gemengd. De officiële taal is Engels en de volkstaal Patois (Frans creol), de Fransen waren hier immers eerder dan de Engelsen! Tegenwoordig werkt 80% van de bevolking in de dienstensector (offshore banking en toerisme), 14% in de industrie en 3% in de landbouw.

Cruiseschepen bezoeken Castries. Rond de markt zijn er restaurants, bars en nightlife. Het eiland heeft veel stranden en luxe resorts. De stranden zijn openbaar, maar vaak door hotels bezet.

Vanuit Castries kunt u een Aereal Tram Tour maken in een cabine voor 8 personen, met gids.
Een 5 tot 7 uur durende 4,7 km lange beklimming van een steile steenachtige heuvel (Gros Piton) begint met een boottocht, en eindigt met zwemstop.
Een kortere wandeling is Tet Nature Trail, beide onder begeleiding.

Soufrière is de oude hoofdstad en ligt bij de unieke ‘drive-in vulkaan’ met hete zwavelbronnen, waar modderbaden (45°) mogelijk zijn. De natuur is onberekenbaar en dit gebied kan uitsluitend met een gids worden bezocht. In 2000 was er merkbare vulkanische aktiviteit. Bij de bronnen is het water kokend heet en stroomafwaarts koelt het af. Het water is zwart door zwavel en ijzer, vermengd met o.a. koper, lood en calciumoxide. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. Voor hobby geologen is Saint Lucia een paradijs door de vele breukvlakken en aardlagen die aan de oppervlakte komen.

Diamond Botanical Gardens, met een waterval, ligt in de omgeving van La Soufrière, evenals Morne Coubaril Historical Adventure Park. Op een 18e eeuwse plantage kunt u zien hoe suiker, cacao en kokos worden geproduceerd. Er zijn diverse attracties en een zipline.

Gros Islet, aan de noordwestpunt, heeft 5 prachtige stranden en vele luxeressorts. Iedere vrijdagavond is er een streetparty.
Marigot Bay is omringd door steile heuvels en per boot of ferry bereikbaar.

In mei wordt het Saint Lucia Jazz Festival gehouden. Het carnaval is verplaatst naar juli, om niet te hoeven concureren tegen Trinidad.
Jaarlijks wordt een zeilrally gehouden van de Canarische Eilanden naar Saint Lucia.

Plaatselijke producten zijn rum, cacao, kokos en fruit. Maar het meest unieke van Saint Lucia is haar drive-in vulkaan!

$352,-


Hoofdstad Castries
Bevolking 183.629
Taal Engels en Patois
Munteenheid Oost Caribische dollar
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Ja
Voltage 240 V
Verkeer Links rijdend verkeer

Video

ST LUCIA Hotels & Appartementen

ST LUCIA Hotels & Appartementen

ST LUCIA
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels,
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.