SINGAPORE

SINGAPORE

Singapore is een stadsstaat op 63 eilanden in Zuid-Oost Azië, ten zuiden van Thailand en Maleisië en tegenover Sumatra (Indonesië). Het hoofdeiland (Pulau Ujong) heeft een brug naar Maleisië. De eilanden zijn verbonden door bruggen, metrolijnen en ferryboten. De bevolking van ruim 6 miljoen inwoners heeft dringend meer ruimte nodig, daarom wordt nieuw land ingepolderd.

Singapore wordt door reizigers bezocht als tussenstop vanuit Europa naar Indonesië of Australië.

Op deze strategische plek vestigden de Engelsen in 1819 een handelspost. In de 2e wereldoorlog werd Singapore bezet door de Japanners, in 1959 kreeg het zelfbestuur, en sinds 1965 is het een republiek binnen het Britse Gemenebest.

De bevolking bestaat uit 77% Singaporese chinezen, 14% Maleiers en 8% Indiërs, vnl Tamils. Men spreekt Mandarijn, Maleis, Tamil en Engels, en de mix “Singlish”. Na 1960 heeft Singapore multinationals en expats binnengehaald en is na Shanghai de grootste containerhaven ter wereld. Het succesverhaal van Singapore is gebaseerd op goed bestuur en uitroeien van corruptie. De stad is veilig en schoon. Een sigarettenpeuk op straat gooien of eten in de metro wordt met een hoge boete bestraft.

Singapore heeft een tropisch regenklimaat met temperaturen rond de 30°C. De moessonperiode met zware regen en onweer duurt van oktober tot februari. De eilanden hebben te lijden onder klimaatverandering en luchtvervuiling. Havens en industrie gebruiken traditionele brandstoffen. Singapore beperkt het autoverkeer en verbetert openbaar vervoer. Risico’s zijn overstromingen, landverlies en afname van biodiversiteit. Ter bescherming zijn Marina Barrage en betonnen boardwalks gebouwd.

Shoppen kunt u aan Orchard Road. De Ngee Ann City mall, biedt luxe merken zoals Cartier, Chanel, Ralph Lauren enz. Nepmerken zijn verboden. Tijdens de Great Singapore Sale van eind mei tot half juli worden hoge kortingen gegeven. Voordelig shoppen kan in Chinatown, o.a op de avondmarkt in Pagoda Street.

De lokale keuken is Chinees, Maleis en Indiaas. Hawker Centres zijn hallen met eettentjes voor lunch en diner.

Bezienswaardigheden
In de Singapore Botanic Gardens (1859, 82 ha. en UNESCO Werelderfgoed), werden rubberzaden uit Brazilië geplant, om rubberplantages aan te leggen in Maleisië.
De National Orchid Garden heeft botanische soorten en kruisingen.
Gardens by the Bay (Marina Bay) is een spectaculair wandelpark met tuinen onder enorme glazen daken. Een “over the top experience”.
In filmthemapark Universal Studios Singapore (Santosa Island) vindt u dinosaurussen, egyptische paleizen, digitale effecten, winkels en restaurants.
De boardwalk op Santosa Island biedt ’s avonds een sprookjesachtig uitzicht op de verlichte stad en de baaien.
Singapore Cable Car brengt u van Santosa Island naar Mount Faber Park.
Singapore heeft zelfs een stukje tropisch strand, de Palawan Beach!
Singapore Zoo (28 ha.) herbergt tropische dieren uit Afrika en Australië, o.a.: panda’s, witte tijgers en zelfs ijsberen. Er is een kolonie orang-oetangs uit Borneo en Sumatra.
National Museum of Singapore is gevestigd in een neoklassiek gebouw uit 1887.
De voormalige City Hall en Supreme Court in het Civic District exposeren moderne kunst.
Het oude centrum grenst aan het moderne stadsdeel met spectaculaire hoogbouw.
Het Asian Civilisations Museum en Chinatown Heritage Centre tonen Aziatische tradities en het dagelijks leven van 100 jaar geleden.
Leuk voor kleine en grote kinderen is het MINT Museum of Toys met speelgoed van 1840 – 1970, stripboeken, Batmanspeelgoed, poppen, Steiff teddyberen, en dinkytoy autootjes.

SINGAPORE: de ideale tussenstop naar Indonesië en Australië!

$1428,-

Hoofdstad Singapore
Bevolking 5,686 miljoen
Taal Engels, Maleis, Mandarijn en Tamil
Munteenheid Singaporese dollar
Visum vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Ja
Voltage 230 V
Verkeer Links rijdend verkeer

Video

SINGAPORE Hotels & Appartementen

SINGAPORE Hotels & Appartementen

SINGAPORE
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels,
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.