SRI LANKA

SRI LANKA

Sri Lanka (voorheen Ceylon) ligt in de Indische Oceaan, ten zuidoosten van India en telt ruim 22 miljoen inwoners. Talen zijn Sinhala, Tamil en Engels. Er wordt niet overal Engels gesproken. 70% van de bevolking is Boeddhist, 15% is Hindu, 8% Christen en 6% Moslim.

Sri Lanka heeft een geschreven geschiedenis van ruim 2.500 jaar. In de Ramayana is Lanka het land van koning Ravana. In de 16e en 17e eeuw werd het eiland veroverd door Portugezen en Nederlanders en in 1796 door de Engelsen, die in 1802 een kolonie vestigden. In 1848 werd het land onafhankelijk onder de naam Ceylon, sinds 1972 Sri Lanka.

Het klimaat is tropisch met veel regen en 2 moesson seizoenen. In de heuvels kan de temperatuur 5°-20°C zijn en in het laagland 30°-35°C. Het toerisme is geconcentreerd aan de zuidkust. Het noorden wordt minder bezocht.

Colombo is een havenstad en de belangrijkste handelsstad. Aan Galle Road zijn er westerse luxe hotels en restaurants. De Galle Face Beach is een wandelboulevard met uitzichtterras op zee en strand. Gangaramaya Temple is een indrukwekkende 19e eeuwse Boeddhistische tempel. Colombo National Museum of Natural History heeft informatie over inheemse dieren, planten, fossielen en gesteenten. Het Dutch Museum is een gerestaureerd gebouw uit de periode van de Nederlandse bezetting van 1656 -1796. Er worden meubels, aardewerk, munten en wapens uit de Hollandse periode ten toon gesteld. New Kathuresan Kovil is een hindutempel.

Jaffna is een havenstad en de hoofdstad van Noord Sri Lanka. Bezienswaardig zijn de Kandaswany hindu tempel en een 17e eeuw fort dat door de Hollanders gebouwd is.

In Anuradhapura liggen ruines van de oude hoofdstad. Polonnaruwa is een oude koningsstad die door de jungle is overwoekerd.

Bij Tricomalee, aan de oostkust, liggen stranden en hete bronnen.

Kandu is een bedevaartplaats met Boeddhatempel waar een tand van de Boeddha wordt bewaard. Drie maal per dag kan men deze bezichtigen en worden er bloemenoffers gebracht.

Nuwara Eliya heeft een koel klimaat, ligt in heuvels met theeplantages, wordt ook “Little England” genoemd.

Galle is een oude stad die gedeeltelijk is gerestaureerd. Er is ook een Nederlands fort. In de omgeving zijn stranden en resorts.

In Negombio is koloniaal erfgoed van Portugezen en Nederlanders bewaard.

Ahangama ligt aan de zuidkust, er zijn stranden en goede surfplekken. Andere bekende badplaatsen zijn Mirissa, Dikwella, Tangalle en Weligama. Balapitiya ligt aan de zuidwestkust, bij stranden en wetlands. Bentota is een beachresort met luxe hotels en een zeeschildpadden farm.

Enkele nationale parken zijn Hortons Plains National Park, Wilpatta National Park aan de westkust, bekend om meren en wildlife en Yala National Park, waar tijdens een wildlife safari olifanten te zien zijn.

Gastronomie: dagelijkse kost is rijst met curry, waarbij er veel verschillende soorten curry zijn. Men eet met de vingertoppen van de rechterhand. U kunt vragen om bestek. Thambili is kokoswater en uiteraard wordt er veel thee gedronken, plain tea of milk tea.

Wilt u zien waar de beste thee vandaan komt? Ceylon wacht op u!

$1310,-

Hoofdstad Sri Jayewardenapura Kotte 
Bevolking
20.277.597
Taal Singalees en Tamil 
Munteenheid
Sri Lankaanse Roepie (LKR) 
Visum vereist
www.visum.nl
Vaccinatie(s)
ja
Voltage 230 V 
Verkeer Linksrijdend verkeer

Video

COLOMBO Renuka Hotel

COLOMBO Renuka Hotel

SRI LANKA
Hotel Renuka en het Renuka City Hotel brengen u naar het hart van Colombo en zijn gunstig gelegen op
Meer informatie
COLOMBO The Galle Face Hotel

COLOMBO The Galle Face Hotel

SRI LANKA
Sri Lanka’s iconische monument, het Galle Face Hotel, is gelegen in het hart van Colombo, lang
Meer informatie
KALUTARA Royal Palms Beach Hotel

KALUTARA Royal Palms Beach Hotel

SRI LANKA
Een brandende zon zet de horizon in vuur en vlam, de gouden waterkoppen rollen zachtjes om je voeten
Meer informatie
KALUTARA Tangerine Beach Hotel

KALUTARA Tangerine Beach Hotel

SRI LANKA
Pure strand gelukzaligheid en luie dagen wachten op u in een van de meest luxueuze hotels in Kalutar
Meer informatie
KANDY Cinnamon Citadel Kandy

KANDY Cinnamon Citadel Kandy

SRI LANKA
Het Cinnamon Citadel Kandy ligt op 20 minuten rijden van de beroemde Tempel van de Heilige Tand van
Meer informatie
KANDY OZO Kandy Hotel

KANDY OZO Kandy Hotel

SRI LANKA
Het OZO Kandy Hotel ligt in Kandy en op 550 m van Lakeside Adventisten ziekenhuis, 1,5 km van Kandy
Meer informatie

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Transfers Sri Lanka – Colombo

Transfers Sri Lanka – Colombo