URUGUAY

URUGUAY

De inheemse naam betekent ‘rivier met kleurrijke vogels’ en het land heeft als bijnaam het ‘Zwitserland van Zuid-Amerika’ vanwege haar democratie en economische stabiliteit. Van 2002 – 2008 was er een economische crisis en Uruguay veranderde van immigratieland in een land dat leed onder ‘brain drain’; vertrek van goed opgeleide burgers.

Het inwonersaantal ligt onder 4 miljoen en de helft woont in de hoofdstad Montevideo en de kuststrook. Men spreekt Spaans en Portuñol (een mix van Spaans en Portugees). Ruim 66% van de bevolking is roomskatholiek. Het land heeft een gematigd regenklimaat en staat onder invloed van depressies en zeewinden omdat het grenst aan de Atlantische Oceaan.

Van de 17e eeuw tot 1811 was het grondgebied een deel van de La Plata Provincies en werd het aangeduid als ‘La Banda Oriental‘ (de oostelijke oever). In de 19e eeuw werd het afwisselend bezet door Argentinië en Brazilië en in 1828 werd met hulp van Engeland de Republiek Uruguay gesticht. In de jaren 70 van de vorige eeuw was de guerrillabeweging Tupamaros actief. In 2009 werd hun voormalige leider, José Alberto Mujica, gekozen als president. Hij behield een eenvoudige levensstijl en doneerde 90% van zijn salaris aan goede doelen.

Montevideo werd gesticht in 1724. Het oudste stadsdeel is ‘Ciudad Vieja’ (oude stad). Het huidige centrum ligt oostelijker. Plaza de la Independencia ligt op de plaats van een voormalig fort. Avenida 18 de Julio is de belangrijkste business en winkelstraat. Punta Carretas is een shopping op het terrein van een oude gevangenis. Mercado de los Artesanos verkoopt ambachtelijke producten gemaakt van leer, hout, textiel en papier. Intendencia de Montevideo is het gemeentehuis. Op de 11e verdieping is een Mirador (uitzichtpunt). Parque Rodó is het belangrijkste stadspark waar er altijd iets te doen is. Museo de Historia Nacional is gewijd aan de geschiedenis van het land. Mercado del Puerto huisvest veel restaurants en is geopend rond luchtijd. Bezienswaardig zijn ook de Sefardische Synagoge en Museo del Azulejo (Tegelmuseum). Maar de grootste openluchtattractie van Montevideo is de 22 km lange Rambla, langs de waterkant, met mogelijkheden om van de frisse wind te genieten en te fietsen, relaxen en wandelen. Bekende stranden zijn Pocitos, en verder weg Punta del Este, een luxe beachresort. Het hoogseizoen is december-januari, de rest van het jaar is het rustiger.

De Uruguayaanse keuken is gebaseerd op de Spaanse en Italiaanse keuken. Er wordt veel gegrilld vlees en vis gegeten. Een chivito is een broodje biefstuk met ei en sla. Empanadas (pasteitjes) worden verkocht bij bakkerijen. Milanesa is een Wiener Schnitzel. Er zijn veel pasta en pizza restaurants. Uruguay heeft meer rundvee dan inwoners en dus prima kwaliteit vlees en kaas. Er is ook goede kwaliteit Uruguayaanse wijn verkrijgbaar.

Op 2 uur afstand van Montevideo ligt de stad Colonia, een World Heritage Site.

In Sierras de Rocha zijn er mogelijkheden voor birdwatching en paardrijden bij ‘Caballos de Luz‘.

$830,-

Uruguay_map
Hoofdstad Montevideo
Bevolking 3.457.000
Taal Spaans
Munteenheid Uruguayaanse peso
Visa vereist www.visum.nl
Vaccinatie(s) Meerdere vaccinaties nodig
Voltage 230 V
Verkeer Rechts rijdend

Video


URUGUAY Hotels & Appartementen

URUGUAY Hotels & Appartementen

URUGUAY
Alle hotels, appartementen en vakantiewoningen Does Travel & Cadushi Tours kan alle hotels, ap
Meer informatie

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.