General

Meet Makandra Reizen 2018
Op stap met uw familie en vrienden in Nederland
Stedentrips & Rondreizen in Europa

Prijzen
  • Alle gepubliceerde tarieven zijn per persoon op basis van verblijf in een 2 persoonskamer exclusief € 25 reserveringskosten per boeking
  • Alle gepubliceerde tarieven zijn met vertrek vanuit Nederland
  • Als u uw ticket naar Amsterdam niet bij Does Travel & Cadushi Tours boekt, komt er een toeslag per persoon op de gepubliceerde tarieven
Opstapplaatsen in Nederland
Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Bergen op Zoom, Beverwijk, Boxmeer, Breda/Prinsenbeek, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Goes, Gorinchem, Gouda, Grave, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Hengelo, Hilversum, Hoogeveen, Hoorn, Kiel (cruise), Leiden, Lelystad, Maastricht, Meppel, Nijmegen, Oss, Purmerend, Rhenen, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Sittard, Tiel, Tilburg, Uden, Utrecht, Veenendaal, Veghel, Venlo, Vlaardingen, Vlissingen, Wageningen, Zaandam, Zeeland, Zoetermeer, Zutphen en Zwolle.

STEDENTRIPS Meet Makandra
Gegarandeerd vertrek


RONDREIZEN Meet Makandra
Gegarandeerd vertrekSTEDENTRIPS

Parijs – 4 dagen
v.a. € 99


Frankrijk_ParijsWil niet iedereen in zijn leven minstens één keer naar de lichtstad Parijs? Met deze 4-daagse stedentrip brengt Does Travel & Cadushi Tours u naar deze wereldberoemde metropool. Parijs heeft al eeuwen iets romantisch en is daarom zeer populair als reisbestemming. De stad is een mengeling van historische en moderne architectuur, met beroemde musea en statige kathedralen, van haute couture en sfeervolle rommelmarkten. Wereldberoemde bouwwerken, elk met hun eigen geschiedenis, zijn een bezoek meer dan waard. Wie kent niet de Eiffeltoren en de Notre Dame? Ook een boottocht op de Seine is een ‘must’ als u Parijs bezoekt. Parijs, een onweerstaanbare stad met cultuur, musea, kerken, markten, amusement en nog veel meer! Boek deze 4-daagse stedentrip Parijs bij Does Travel & Cadushi Tours.

Inclusief: 3 overnachtingen in het 3* France Hôtel, Ibis Styles Paris Saint Ouen of gelijkwaardig; verblijf in een eenvoudig ingerichte kamer met bad of douche en toilet; continentaal ontbijt; genoemde excursies (m.u.v. het Bolderman Pluspakket), exclusief entreegelden; tourist class touringcar met chauffeur/reisleider (wij rijden niet met dubbeldeks-touringcars); tol- en parkeergelden; toeristenbelasting
Exclusief: koffie of thee bij vertrek; lunches; diners; entreegelden; optionele excursies; verzekeringsgelden; uitgaven van persoonlijke aard; afscheidsbuffet in Nederland; toeslag 1-persoonskamer € 79,00
Bij te boeken opties (niet verplicht): Does Travel Pluspakket ad € 29: stadstour Parijs o.l.v. Nederlandssprekende gids, avond-/lichttour door Parijs en bezoek en entree Tour Montpernasse. Dinerpakket ad € 59: 3x diner in het hotel of een restaurant in de stad. U dient het pakket tijdens de boeking te reserveren.
Prices-Parijs-2019Programma Stedentrip 4 dagen Parijs

Dag 1 donderdag: Nederland – Parijs
Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u gelegenheid om een kopje koffie of thee te gebruiken (niet inbegrepen). Vervolgens rijden we via de Belgische en Franse snelwegen naar Parijs, waar we in de namiddag zullen aankomen bij ons hotel.

Dag 2 vrijdag: Rondrit Parijs en winkelen (zie Does Travel Pluspakket)
We beginnen de dag met een uitgebreide stadsrondrit langs de beroemdste pleinen en gebouwen o.l.v. een gids (zie Pluspakket). Als er voldoende deelname is, zal er ook gelegenheid zijn om een boottocht op de Seine te maken (niet inbegrepen). ‘s Middags staan er geen activiteiten gepland en kunt u zelf de stad verkennen. U stapt uit bij de Opera, vlakbij de grote warenhuizen, waar u aan het eind van de middag weer opgehaald wordt.

Dag 3 zaterdag: Versailles en Montmartre en avondtour (zie Does Travel Pluspakket)
We laten Parijs achter ons liggen en rijden naar het lustslot Versailles (niet inclusief), waar het sprookjesachtig mooie paleis van Lodewijk XIV ligt. Vooral de uitgestrekte tuinen met vijvers en fonteinen spreken tot ieders verbeelding. ‘s Middags bezoeken we de pittoreske wijk Montmartre voor een verrassende ontdekkingstocht langs o.a. de Sacré Coeur en het bekende schilderspleintje Place du Tertre. ‘s Avonds wordt er een avond-/lichttour georganiseerd door Parijs (zie Pluspakket), waarbij u met eigen ogen kunt zien waarom Parijs ‘de lichtstad’ wordt genoemd. We bezoeken de 200 meter hoge Tour Montparnasse, waar u vanaf het dak een prachtig uitzicht heeft over de stad. Na de tour rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 4 zondag: Parijs – Nederland
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis via de Franse en Belgische snelwegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u een goed verzorgd afscheidsbuffet gebruiken (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Frankrijk

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € ( euro ). Elektriciteit: In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt. Kraanwater: Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Frans is de officiële taal, daarnaast zijn er nog een aantal dialecten. Prijsniveau: De prijzen in zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Londen – 4 dagen
v.a. € 159


Engeland_LondenLonden, de hoofdstad van Groot-Brit­tannië, is één van de grootste steden van Europa en ontzettend populair als stedentrip. We vinden in deze metropool indrukwekkende herinneringen en tradities uit een ver en rumoerig verleden. De typisch zwarte taxi’s en ‘Bobbies’ bepalen het stadsbeeld in het centrum. Tijdens de stads- en avondtour van deze 4-daagse stedentrip Londen zien we de vele bezienswaardigheden van deze indrukwekkende stad. Ook shoppen in het bekende warenhuis Harrods en andere grote warenhuizen is een belevenis op zich. Verdere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zijn Westminster Abbey, Buckingham Palace, the Tower of London, Trafal­gar Square en Piccadilly Circus. En als u dan toch in Londen bent, moet u zeker uw horloge gelijk zetten met het uurwerk van de Big Ben. Ga mee en ontdek Londen!

Inclusief: overtocht Calais (of Duinkerke)-Dover v.v.; 3 overnachtingen in het 4* Holiday Inn Hotel, in de omgeving van Londen; dagelijks ontbijtbuffet; genoemde excursies, exclusief entreegelden; tourist Class touringcar met chauffeur/reisleider (wij rijden niet met dubbeldeks-touringcars); tol- en parkeergelden; toeristenbelasting
Exclusief: kkoffie of thee bij vertrek; lunches; diners; entreegelden; optionele excursies; verzekeringsgelden; uitgaven van persoonlijke aard; afscheidsbuffet in Nederland; toeslag 1-persoonskamer € 70,00Prices-Londen-2019Programma Stedentrip 4 dagen Londen

Dag  1 donderdag: Nederland – Londen
Via onze servicelijn komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u de gelegenheid heeft om een kopje koffie of thee te drinken (niet inbegrepen). Aansluitend kan deze stedentrip beginnen en rijden we naar de ferry voor de overtocht naar Engeland. In de namiddag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Londen.

Dag  2 vrijdag: stadstour, wandeling Mayfair en St. James en optionele avondtour
We beginnen vandaag met een stadstour door Londen, waarbij we vele bezienswaardigheden en prachtige gebouwen zullen zien. In de middaguren kunt u deelnemen aan een wandeling door Mayfair en St. James. Na deze uitgebreide dag in Londen rijden we terug naar ons hotel. Optioneel kunt u deelnemen aan een avondtour (niet inbegrepen).

Dag  3 zaterdag: shops en pubs in Londen
Deze dag kunt u geheel naar eigen idee invullen. Heerlijk shoppen in het be­ken­de warenhuis Harrods of in één van de vele andere winkels die Londen rijk is. Een wandeling langs de vele bezienswaardigheden of een bezoek aan een museum is ook aan te raden. En natuurlijk kunt u gezellig een drankje nemen in één van de vele pubs.

Dag  4 zondag: Londen – Nederland
Alweer de laatste dag van onze stedentrip. Na het ontbijt rijden we naar de ferry voor de overtocht vanaf Dover. We rijden via België terug naar Nederland. Eenmaal bij ons centrale overstappunt aangekomen, kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Engeland

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: Britse Pond. Elektriciteit: In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V of 240 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in deze landen. Kraanwater: Het is veilig om water uit de kraan te drinken Tijdzone: UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland. Taal: Engels is de officiële taal. Prijsniveau: De prijzen liggen iets hoger dan in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Praag – 4 dagen
v.a. € 79


Tsjechie PraagPraag, de Gouden stad aan de Moldau, was eens de zetel van de alchemisten. Het bekende Gouden Straatje herinnert hieraan. Gelegen in het hart van het oude continent behoorde Praha, zoals de Tsjechen hun hoofdstad noemen, eeuwenlang tot de belangrijkste Europese steden. Prachtige gebouwen en monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. De rivier de Moldau, die Praag in tweeën splitst, stroomt onder verschillende imposante bruggen door en langs gebouwen met de mooiste gevels. Gerestaureerde binnenhofjes en paleistuinen, onder het communisme jarenlang afgesloten, zijn weer voor het publiek opengesteld. De stad wordt gedomineerd door de Praagse Burcht. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. De oudste, uit 1357 stammende brug over de Moldau, de Karelsbrug, is nu een prachtige wandelpromenade. De diverse wijken in Praag hebben door hun talloze smalle straatjes, steegjes, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen gezellig karakter. Ook het Wenceslasplein, het toeristische hart van Praag, is de moeite waard. De gedenksteen van Jan Palach herinnert aan de Praagse lente van 1968. Natuurlijk kunt u in de stad ook winkelen en is het goed toeven in één van de gezellige bierkelders, waar u kunt genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier. Tijdens het afwisselende excursieprogramma van deze 4-daagse stedentrip Praag laten wij u kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Gouden stad.

Inclusief: 3 overnachtingen in het 3* Hotel Olympik Tristar, Hotel Globus of gelijkwaardig; verblijf in een kamer met bad of douche en toilet en televisie; dagelijks een goed verzorgd ontbijtbuffet; genoemde excursies, exclusief entreegelden; tourist Class touringcar met chauffeur/reisleider; tol- en parkeergelden; toeristenbelasting
Exclusief: koffie of thee bij vertrek; lunches; diners; entreegelden; optionele excursies; verzekeringsgelden; uitgaven van persoonlijke aard; afscheidsbuffet in Nederland; toeslag 1-persoonskamer € 50,00
Bij te boeken opties (niet verplicht): Does Travel Pluspakket ad € 39: wandeling Benedenstad o.l.v. Nederlandssprekende gids, wandeling Bovenstad o.l.v. Nederlandssprekende gids, dinerpakket (3x diner in het hotel of in een restaurant in de stad). U dient dit pakket tijdens de boeking te reserveren.
Prices-Praag-2019Programma Stedentrip 4 dagen Praag

Dag 1 donderdag: Nederland – Praag
Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee kunt gebruiken (niet inbegrepen). Na de overstap rijden we via de Duitse en Tsjechische autobanen, met enkele stops, naar Praag, waar we in de avond zullen aankomen. Het diner (zie Pluspakket) is in ons hotel of in een restaurant in de stad.

Dag 2 vrijdag: Benedenstad Praag en avondtour (zie Does Travel Pluspakket)
Na het ontbijt vertrekken we naar het historische centrum van Praag. De gasten die het Pluspakket geboekt hebben, maken onder leiding van een lokale gids een uitgebreide wandeling, waarbij u de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. We zien onder andere de Joodse Wijk, het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus en de Kruittoren. ‘s Middags kunt u zelf bepalen wat u van de hoofdstad wilt bezichtigen. ‘s Avonds maken we bij voldoende deelname een mooie avondtour door Praag (niet inclusief).

Dag 3 zaterdag: Praagse Burcht en Bovenstad (zie Does Travel Pluspakket)
Vandaag bezoeken we de Praagse Burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder leiding van onze gids (zie Pluspakket) onder andere de St. Vituskathedraal, de Vladislavzaal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Als de tijd het toelaat, kunt u ook het bekende Gouden Straatje bekijken, waar ooit schrijver Franz Kafka woonde en werkte. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, wandelen we terug naar het oude historische centrum. ‘s Middags bent u vrij in de stad en kunt u de tijd naar eigen inzicht indelen.

Dag 4 zondag: Praag – Nederland
Na een vroeg ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland, met de nodige stops onderweg. In de namiddag bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet kunt gebruiken (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur) en waar u kunt nagenieten van alle indrukken van deze prachtige stedentrip naar Praag. Hierna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Tsjechië

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: Tsjechische kroon (CZK). Elektriciteit: In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt. Kraanwater: In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Tsjechisch is de officiële taal. Prijsniveau: De prijzen liggen een stuk lager dan in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Berlijn – 4 dagen
v.a. € 89


BerlijnVan alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Alle reden dus om Berlijn te bezoeken. Berlijn is weer één. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden verenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden, met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, maar bovenal… Berlijn leeft!

Inclusief: 3 overnachtingen in Hotel Havel Lodge of Hotel Lindenberger Hof (of gelijkwaardig), verblijf in een kamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon, dagelijks een goed verzorgd ontbijt, genoemde excursies, exclusief entreegelden, tourist Class touringcar met chauffeur/reisleider, tol- en parkeergelden, toeristenbelasting
Exclusief: koffie of thee bij vertrek, lunches, diners (bij te boeken in Pluspakket), entreegelden, optionele excursies, verzekeringsgelden, uitgaven van persoonlijke aard, afscheidsbuffet in Nederland, toeslag 1-persoonskamer € 70
Bij te boeken opties (niet verplicht): Does Travel Pluspakket ad € 69: stadstour voormalig West-Berlijn o.l.v. Nederlandssprekende gids, stadstour voormalig Oost-Berlijn o.l.v. Nederlandssprekende gids, 3x diner (in het hotel of in een restaurant in de stad). U dient dit pakket tijdens de boeking te reserveren.
Prices-Berlijn-2019Programma Stedentrip 4 dagen Berlijn

Dag 1 donderdag: Nederland – Berlijn
Via onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken (niet inbegrepen). Daarna beginnen we aan onze reis. Via de Duitse autobanen rijden we met de nodige stops naar Berlijn, waar we in de vroege avond aan komen.

Dag 2 vrijdag: stadsrondrit West-Berlijn (zie Does Travel Pluspakket)
Bij deze stedenreis maken we vandaag een uitgebreide stadstour door West-Berlijn onder leiding van een Nederlandssprekende gids. U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-Center, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Dag 3 zaterdag: stadsrondrit Oost-Berlijn (zie Does Travel Pluspakket)
Vandaag maken we een excursie naar het oostelijk deel van Berlijn. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids krijgt u een boeiende rondrit langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, het Koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. U bent ‘s middags vrij om Berlijn verder te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendamm en de Potsdamer Platz. Bij voldoende deelname kan er door uw chauffeur een optionele boottocht op de Spree worden georganiseerd.

Dag 4 zondag: Berlijn – Nederland
Helaas is dit de laatste dag van deze enerverende reis naar de metropool Berlijn. Na het ontbijt rijden wij met diverse tussenstops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Daarna brengen de sevicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Duitsland

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland. Kraanwater: Het water uit de kraan is veilig te drinken. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Duits. Prijsniveau: Winkelen is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>
RONDREIZEN

Barcelona en omgeving – 10 dagen
v.a. € 440


Spanje BarcelonaDe ruige kusten van Noord-Spanje zijn dé bestemming voor liefhebbers van uitgestrekte panorama’s, smalle kustwegen en leuke stadjes, die tussen rotsen en stranden ingebouwd zijn. In dit gebied klopt het vurige hart van de Catalaan. Dit is het gebied van Spanje met zijn eigen taal en cultuur, met de trotse hoofdstad Barcelona en met de Costa Brava, een gebied dat beroemd is vanwege haar prachtige stranden en de bijna altijd aanwezige zon. Costa Brava betekent in het Spaans ‘woeste kust’ en wordt beschouwd als het mooiste deel van de Spaanse Middellandse Zeekust. Onze verblijfplaats is de badplaats Santa Susanna, nabij Pineda de Mar. Deze 2 plaatsjes liggen tegen elkaar aangebouwd en bieden alles wat zelfs de meest verwende badgast zich wenst. In Santa Susanna kunt u heerlijk flaneren langs het strand, de boulevard en de terrasjes en is tevens het ideale uitgangspunt voor interessante excursies. Barcelona is op deze reis een hoogtepunt. U zult versteld staan van de vele bezienswaardigheden. We zien o.a. de beroemde wandelpromenade Ramblas, de Sagrada Familia, verschillende Gaudí gebouwen, het Olympisch dorp en de haven. Natuurlijk krijgt u gelegenheid om een typisch Spaanse flamencoshow bij te wonen. U verblijft in een comfortabel hotel, het moderne Hotel Tahiti Playa. Boek deze schitterende excursiereis Barcelona bij Does Travel & Cadushi Tours!

Inclusief: koffie of thee bij vertrek; 2 overnachtingen in Midden-Frankrijk; 7 overnachtingen in het 4* Hotel Tahiti Playa in Santa Susanna (of gelijkwaardig); dagelijks een goed verzorgd ontbijt- en dinerbuffet of 3-gangen diner; genoemde excursies, exclusief entreegelden; Nederlandssprekende gids in Barcelona (donderdag); luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider; goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland; tol- en parkeergelden; toeristenbelasting
Exclusief: lunches; entreegelden; optionele excursies; verzekeringsgelden; uitgaven van persoonlijke aard; toeslag 1-persoonskamer € 155,00
Bij te boeken opties (niet verplicht): Does Travel Pluspakket ad € 39: dagtocht Barcelona inclusief Nederlandssprekende gids, entree Spaanse Dorp. U dient dit pakket tijdens de boeking te reserveren.
Prices-Barcelona-eo-2019Programma Rondreis 10 dagen Barcelona en omgeving

Dag 1 maandag: Nederland – Midden-Frankrijk
Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Ardennen, Luxemburg en Nancy naar de omgeving van Dijon voor diner en overnachting.

Dag 2 dinsdag: Midden-Frankrijk – Santa Susanna
We vervolgen onze reis en aan het eind van de middag arriveren we in ons Hotel Tahiti Playa, waar we de komende 7 nachten zullen verblijven.

Dag 3 woensdag: vrije dag
Deze dag is ter vrije besteding. Tijd om te zonnen, zwemmen of flaneren over de boulevard, langs het strand of langs de gezellige terrasjes. De keuze is aan u.

Dag 4 donderdag: Barcelona
Vandaag bezoeken we het indrukwekkende Barcelona. De stad van de bekende architect Antoni Gaudí is beroemd om zijn talrijke bezienswaardigheden. O.l.v. van een Nederlandssprekende gids maken we een stadsrondrit langs de beroemde kathedraal, de Sagrada Familia, en vele andere opvallende en prachtige bouwwerken uit verschillende tijdperken van deze stad. Tevens bezoeken we de gotische wijk, het standbeeld van Columbus en de Ramblas, de bekende wandelpromenade met zijn vele standbeelden, bloemen- en vogelkramen en terrassen. We rijden ook nog langs het beroemde voetbalstadion van FC Barcelona, Camp Nou. ’s Middags heeft u voldoende tijd om zelf de sfeer van deze imposante stad te proeven.

Dag 5 vrijdag: Costa Brava – Tossa de Mar – Blanes
‘s Morgens brengen we een bezoek aan het vissersdorp Blanes met zijn vermaarde botanische tuin Mar i Murtra. Deze tuin herbergt duizenden soorten planten en bloemen. Om bij de botanische tuin te komen, gaat u met een treintje omhoog (niet inbegrepen). Ook het goed bewaarde oude centrum van Blanes is de moeite waard. Blanes beschikt over een gezellige wandelboulevard en een leuke haven. Aansluitend rijden we naar Tossa de Mar. Wat Tossa de Mar uniek maakt is het oude centrum, de Vila Vella geheten. Het centrum is nog gedeeltelijk omringd door de stadsmuren uit de 12e eeuw en is nu een nationaal monument. Binnen de stadsmuren en beschermd door het machtige fort is het heerlijk dwalen door de smalle kronkelige straatjes. De schilder Chagall noemde niet voor niets Tossa de Mar zijn blauwe paradijs.

Dag 6 zaterdag: vrije dag of Barcelona (zie Does Travel Pluspakket)
Lekker genieten van een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt rijden we naar Barcelona. O.l.v. een Nederlandssprekende gids gaan we naar de berg Montjuïc met het Olympisch stadion en de andere Olympische accommodaties. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Barcelona, de haven en de baai Llobregat. Aansluitend bezichtigen we Pueblo Español (het Spaanse dorp), waar alle bouwstijlen van Spanje zijn ondergebracht. In het openluchtmuseum vindt u veel typische Spaanse ambachtelijke souvenirs die u vast tot enkele aankopen zullen lokken. Ook een bezoek aan het vrije gedeelte van het Park Güell van Gaudí staat op het programma. De middag is ter vrije besteding in Barcelona. Lekker winkelen op bijvoorbeeld Plaza de Catalunya, waar zich het enorme warenhuis El Corte Inglés bevindt, of gezellig een terrasje pikken of museum bezoeken behoren tot de mogelijkheden.

Dag 7 zondag: vrije dag
Vandaag doen we het lekker rustig aan. Wat dacht u van heerlijk zwemmen, zonnen of wandelen?

Dag 8 maandag: Middagtocht Figueras
‘s Morgens heeft u nog tijd om in Santa Susanna de laatste souvenirs te kopen. ’s Middags rijden we naar Figueras, met zijn fraaie middeleeuwse stadskern. Hier kunt u een bezoek brengen aan het bizarre museum van de schilder Salvador Dalí. U zult zich verbazen over de bijzondere kunstwerken binnen en buiten het museum. Ook is Figueras de bakermat van de Catalaanse dans Sardana. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Dag 9 dinsdag: Santa Susanna – Midden-Frankrijk
Helaas verlaten we vandaag alweer ons hotel in Santa Susanna en rijden via de Autoroute du Soleil naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dag 10 woensdag: Midden-Frankrijk – Nederland
Na het ontbijt rijden we via Metz, Luxemburg, de Belgische Ardennen en Maastricht terug naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet wordt aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Spanje

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: In Spanje worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje. Kraanwater: Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Spaans. Prijsniveau: De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Barcelona en Andorra – 12 dagen
v.a. € 499


Spanje-Barcelona-2Met deze combinatie-busreis laten wij u kennis maken met Barcelona aan de Costa Brava en Andorra in de Pyreneeën. Veel mensen denken bij het horen van de naam Costa Brava alleen aan zon, zee, strand en uitgaan. Maar dit gedeelte van Spanje heeft veel meer te bieden: een rijke geschiedenis en karakteristieke steden en dorpen. Costa Brava betekent Woeste Kust en het ontleent haar naam aan de grillige rotsen en kapen, de steile hoogtes en vele inhammen. Het water is helder blauw, de stranden van prachtig wit zand en pijnbomen en kurkeiken zijn hier kenmerkend. Vissershuizen zijn wit gekalkt, vissersboten bont beschilderd. We verblijven in Spanje in Santa Susanna, in een hotel direct aan het strand. Ingesloten tussen Frank­rijk en Spanje midden in de Pyreneeën ligt Andorra, op een hoogte van ruim 1900 meter en nauwelijks 500 vierkante kilometer groot. Als vakantiegebied heeft Andorra veel te bieden: prachtige flora en fauna, schitterende bergen en dalen en ongerept natuurschoon. Andorra is een waar wandelparadijs en u kunt er belastingvrij winkelen. Boek deze indrukwekkende busreis Barcelona en Andorra bij Does Travel & Cadushi Tours!

Inclusief: koffie of thee bij vertrek; 2 overnachtingen in Midden-Frankrijk; 6 overnachtingen in het 4* Hotel Tahiti Playa in Santa Susanna (of gelijkwaardig); 3 overnachtingen in het 4* Hotel Màgic la Massana in La Massana; dagelijks een goed verzorgd ontbijt- en dinerbuffet; genoemde excursies, exclusief entreegelden; luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider; goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland; tol- en parkeergelden; toeristenbelasting
Exclusief: lunches; entreegelden; optionele excursies; verzekeringsgelden; uitgaven van persoonlijke aard; toeslag 1-persoonskamer € 156,00
Bij te boeken opties (niet verplicht): Does Travel Pluspakket ad € 39: Excursie Vall de Núria inclusief tandradbaan en gids en lunchpakket in Andorra la Vella. U dient dit pakket tijdens de boeking te reserveren.
Prices-Barcelona-Andorra-2019Programma 12 dagen Barcelona en Andorra

Dag 1 maandag: Nederland – Midden-Frankrijk
Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap begint de reis naar Zuid-Europa. We rijden via Limburg, België en Luxemburg naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankijk voor diner en overnachting.

Dag 2 dinsdag: Midden-Frankrijk – Santa Susanna
We vervolgen onze reis door Frankrijk. Via de Autoroute du Soleil rijden we langs Lyon, Nîmes, Perpignan en Gerona naar onze bestemming aan de Spaanse kust. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel, waar we 6 nachten verblijven.

Dag 3 woensdag: Figueras en Cadaqués
In de stad Figueras, waar we vandaag heen gaan, werd de grootste surrealistische schilder Salvador Dalí geboren. U heeft de gelegenheid het bizarre museum van deze schilder te bezichtigen. Het museum bevat een zeer groot aantal van de mooiste werken van Dalí uit zijn verschillende periodes. Na ons bezoek aan Figueras gaan we via Llancà en de mooie kustroute naar het schilderachtige Cadaqués, waar vele kunstenaars zijn neergestreken om hun impressies vast te leggen. Ook Dalí heeft hier jarenlang gewoond. Aansluitend rijden we terug naar Santa Susanna.

Dag 4 donderdag: Barcelona
Vandaag gaan we naar het indrukwekkende Barcelona. U kunt hier onder leiding van een gids een stadsrondrit maken langs de voornaamste bezienswaardigheden zoals de haven, het Bisschoppelijk paleis, de Barrio Gótico, (Gotische wijk) en Pueblo Español, een openluchtmuseum waarin de verschillende Spaanse bouwstijlen en ambachten zijn ondergebracht. Ook ziet u Camp Nou, het voetbalstadion van Barcelona, en de Montjuïc, van waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de haven. Vervolgens rijden we naar de beroemde kathedraal Sagrada Familia, ontworpen door de fantasievolle architect Antoni Gaudí en wandelen we langs deze beroemde kathedraal. Na afloop kunt u op eigen gelegenheid gezellig winkelen of flaneren over de gezelligste promenade van de stad, de Ramblas.

Dag 5 vrijdag: vrije dag
Een dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld lekker gaan wandelen, zwemmen, zonnen of gezellig op een terrasje neerstrijken. In Santa Susanna kunt u letterlijk vele kanten op. De keuze is aan u.

Dag 6 zaterdag: Blanes en Tossa de Mar
‘s Morgens brengen we eerst een bezoek aan het oude vissersdorp Blanes. Deze plaats heeft een prachtige botanische tuin met de naam Marimurtra, met meer dan 4000 plantensoorten en bloemen. U kunt deze tuin bezoeken (niet inclusief). Om bij de botanische tuin te komen, nemen we het toeristentreintje (niet inclusief). Vanaf de tuin heeft u een prachtig uitzicht en ook de wandelboulevard is de moeite waard. Aansluitend vervolgen we onze route naar Tossa de Mar, met een prachtig oud centrum, Vila Vella genaamd. Bijzonder is de kasteelruïne en de prachtige azuurblauwe baai. De schilder Chagall noemde Tossa de Mar dan ook zijn blauwe paradijs.

Dag 7 zondag: ochtendtocht Tordera
‘s Ochtends gaan we naar de zigeunermarkt in Tordera. Dit is een grote markt op een prachtige locatie, met veel kraampjes met o.a. kleding, schoenen, souvenirs en nog veel meer. De middag is ter vrije besteding.

Dag 8 maandag: Santa Susanna – Vall de Núria – La Massana (zie Does Travel Pluspakket)
Na het ontbijt vertrekken we vanuit Santa Susanna en rijden via een mooie route naar de sprookjesvallei Vall de Núria. Vanuit het typische Catalaanse dorpje Ribes de Freser kunt u in 40 minuten met een tandradbaantje (zie Pluspakket) naar het autovrije Vall de Núria. Tijdens dit tochtje zult u genieten van schitterende vergezichten. De bezienswaardigheden in Vall de Núria zijn het klooster dat gedeeltelijk is verbouwd tot hotel en het oude kerkje. Hier vindt u de ketel en de klepel, die volgens de legende bijzondere krachten hebben. Indien u aan de klepel trekt en gelijktijdig het hoofd in de ketel stopt zullen vruchtbaarheid en gezondheid u ten deel vallen. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in La Massana, waar we tegen de avond aankomen.

Dag 9 dinsdag: Pal en Os de Civís
Vandaag maken we een schitterende bergtocht naar het skigebied van Pal. We klimmen naar een hoogte van circa 1800 meter. Eenmaal boven kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Vervolgens rijden we verder naar de Spaanse enclave Os de Civís. In dit plaatsje, dat alleen via Andorra te bereiken is, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Na dit bezoek rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dag 10 woensdag: halve dagtocht Andorra la Vella (zie Does Travel Pluspakket)
We maken vandaag een halve dagtocht naar de hoofdstad Andorra la Vella. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan gaat u onder leiding van een gids de stad bekijken en is de lunch vandaag inclusief. Bezienswaardig is o.a. het 16e-eeuwse Casa de la Vall. Hier zetelt het parlement. Vele tradities worden er nog in stand gehouden, zoals het dagelijks openen van het gebouw met een oude, grote sleutel die ruim 1 kilo weegt. De kluis waarin de staatsarchieven worden bewaard, dient geopend te worden met zeven sleutels. Elke parochie bezit één sleutel. Verder heeft u voldoende tijd in Andorra la Vella om in de vele winkeltjes, veelal belastingvrij, inkopen te doen.

Dag 11 donderdag: La Massana – Midden-Frankrijk
Nadat u voor de laatste maal van het ontbijtbuffet heeft kunnen genieten, nemen we afscheid van Andorra. We rijden via Perpignan naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dag 12 vrijdag: Midden-Frankrijk – Nederland
Na het ontbijt vertrekken we in noordelijke richting via Luxemburg, de Belgische Ardennen en Maastricht naar ons centrale overstappunt, waar u ter afsluiting van deze reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Met één van onze servicelijnen keert u tenslotte weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Spanje

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: In Spanje worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje. Kraanwater: Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Spaans. Prijsniveau: De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Rondreis Spanje en Portugal – 15 dagen
v.a. € 699


Portugal_LisabonSpanje en Portugal, landen van hartstocht en hoffelijkheid. Reist u mee naar het Iberische schiereiland met zijn vele hoogtepunten tijdens deze prachtige rondreis Spanje en Portugal. We zien o.a. de Spaanse Hoogvlakte met de hoofdstad Madrid en de universiteitsstad Salamanca. Portugal is een land met een grote verscheidenheid in zowel landschap als stedenschoon. We rijden door de wijnbouwgebieden en proeven natuurlijk de bekende portwijnen. Natuurlijk bezoeken we ook beroemde steden als Porto, een oude handelsstad, en Lissabon, prachtig gelegen op de heuvels langs de rivier de Taag. Een Portugees gezegde luidt: in Coimbra studeert men, in Porto werkt men en in Lissabon leeft men. Boek deze zeer afwisselende rondreis Spanje en Portugal!

Inclusief: koffie of thee bij vertrek; 2 overnachtingen in Midden-Frankrijk; 12 overnachtingen in Spanje en Portugal in goede middenklasse hotels (de meeste met lift); verblijf in een kamer met bad of douche en toilet; dagelijks een goed verzorgd ontbijt en 3-gangen diner; genoemde excursies, exclusief entreegelden; lokale gids in Madrid en Lissabon; luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider; goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland; tol- en parkeergelden; toeristenbelasting
Exclusief: lunches; entreegelden; optionele excursies; verzekeringsgelden; uitgaven van persoonlijke aard; toeslag 1-persoonskamer € 265,00
Bij te boeken opties: (niet verplicht): Does Travel Pluspakket ad € 39: excursie Coimbra en Fátima met lokale touringcar. U dient het pakket tijdens de boeking te reserveren.
Prices-Spanje-Portugal-2019Programma Rondreis 12 dagen Spanje en Portugal

Dag 1 maandag: Nederland – Midden-Frankrijk
Via één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna rijden we via België naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dag 2 dinsdag: Midden-Frankrijk – omgeving Pamplona
Vandaag vervolgen we onze reis door Frankrijk naar ons hotel in de omgeving van het Spaanse Pamplona, waar we dineren en overnachten.

Dag 3 woensdag: omgeving Pamplona – Burgos – omgeving Madrid
Madrid is vandaag onze eindbestemming. Onderweg stoppen we in Burgos voor een korte bezichtiging. Het historische centrum en de prachtige, gotische kathedraal vormen het middelpunt van deze stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Madrid, waar we tegen de avond arriveren en 1 nacht zullen blijven.

Dag 4 donderdag: omgeving Madrid – Salamanca
Na het ontbijt vertrekken we naar Madrid. Tijdens de rondrit o.l.v. van een stadsgids rijden we langs de voornaamste hoogtepunten van de hoofdstad. U krijgt ook gelegenheid om op eigen gelegenheid te winkelen, een museum te bezoeken of een lekker drankje te drinken in het hart van de stad op de Puerto del Sol, een gezellig plein omringd door winkels, cafés en restaurants. Na deze kennismaking met Madrid rijden we door naar ons hotel in Salamanca.

Dag 5 vrijdag: Salamanca – Figueira da Foz
We gaan de stad Salamanca verkennen, ook wel het ‘Oxford van Spanje’ genoemd. Salamanca is één van de oudste universiteitssteden van de wereld. Het Plaza Mayor is één van de mooiste pleinen van Spanje. Qua architectuur is Salamanca prachtig. We maken een korte tour door de stad en zien de oude Puente Romano brug over de rivier de Tormes. Aansluitend aan het bezoek aan Salamanca verlaten we Spanje en rijden door naar Portugal, naar ons hotel in Figueira da Foz, waar we de komende 6 nachten zullen verblijven.

Dag 6 zaterdag: Porto
Vandaag bezoeken we de prachtige havenstad Porto aan de rivier de Douro, de tweede stad van Portugal en bekend om haar port. De gehele binnenstad van Porto staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn bijzondere historische karakter. Het herbergt vele schitterende monumenten zoals de Kathedraal Sé. Het centrum is door de Douro in tweeën gedeeld. Bij voldoende deelname kunt u een boottocht op de rivier de Douro maken en een echte portproeverij bezoeken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7 zondag: vrije dag
U kunt zelf bepalen wat u wilt doen vandaag. Kom lekker tot rust, maak een mooie strandwandeling, ga heerlijk zwemmen in de Atlantische Oceaan of waag een gokje in één van de grootste casino’s van het Iberische Schiereiland, dat prachtig aan het strand gelegen is en waar schitterende shows gegeven worden.

Dag 8 maandag: vrije dag of Coimbra en Fátima (zie Does Travel Pluspakket)
Met een lokale touringcar rijden we naar de universiteitsstad Coimbra, de geboortestad van zes koningen. De universiteit van Coimbra is één van de oudste van Europa en het gebouw is van bijzondere schoonheid. Aansluitend rijden we naar de bekende stad Fátima, waar in 1917 de Maagd Maria zes keer verscheen. Fátima is één van de meest be­zochte bedevaartsoorden, waar in 1944 een indrukwekkende basiliek gebouwd werd. Na ons bezoek aan Fátima gaan we terug naar Figueira da Foz.

Dag 9 dinsdag: Lissabon
Lissabon, de ‘Koningin aan de Taag’. We beginnen deze dag met een stadstour o.l.v. een lokale gids door de hoofdstad. De grootste schoonheid van Lissabon is haar ligging. De stad is gebouwd op en rond zeven heuvels langs de noordelijke oever van de Taag. U ziet alle bekende bezienswaardigheden van de stad, zoals de brug over de Taag, de toren van Belém, het klooster Dos Jeronimos en enkele van de vele pleinen die Lissabon rijk is. U kunt de middag vrij besteden om de stad verder te verkennen, lekker te shoppen of op een gezellig terrasje iets te drinken.

Dag 10 woensdag: middagtocht panoramatour
‘s Morgens heeft u vrij en kunt u doen waar u zin in heeft. Na de lunch maken we een mooie tocht langs de kust met zijn leuke, typisch Portugese plaatsjes en prachtige natuur. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

Dag 11 donderdag: Figueria da Foz – Santiago de Compostela
We nemen afscheid van Figueria da Foz en vervolgen onze rondreis naar Santiago de Compostela. Om een goede indruk te krijgen van deze prachtige stad kunt u een wandeling maken over de Paseo de la Herradura en de vele kathedralen en adellijke paleizen, die deze stad rijk is, bewonderen. Al sinds de Middeleeuwen komen de pelgrims uit alle delen van de wereld om het graf van de apostel Jacobus te bezoeken. De kathedraal en het bijhorende museum kunt u bezichtigen. Elke dag om 12 uur is er een speciale mis voor pelgrims. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Santiago de Compostela.

Dag 12 vrijdag: Santiago de Compostela – La Coruña – Oviedo
We vertrekken na het ontbijt richting Oviedo. Onderweg stoppen we in La Coruña. Tweeduizend jaar geschiedenis valt te bewonderen in de Toren van Hercules. La Coruña staat bekend om haar ‘galarias’, met glasramen afgesloten balkons vanwege de wind die er bijna altijd waait. Na het bezoek aan La Coruña vervolgen we onze reis naar Oviedo voor diner en overnachting.

Dag 13 zaterdag: Oviedo – Santander – omgeving Bilbao
Op weg naar Bilbao rijden we eerst naar de oud-Castiliaanse havenstad Santander, hoofdstad van de gelijknamige provincie en zetel van de bisschop. Santander ligt in een schilderachtige baai aan de Spaanse noordkust, omgeven door heuvels. Het centrum van Santander is de Avenida de Alfonso XII. De 13e-eeuwse gotische kathedraal (na de brand in 1941 weer opgebouwd) behoort tot één van de bezienswaardigheden. We rijden vanuit het centrum naar het Magdalena schiereiland met het Koninklijk Paleis. Als de tijd het toelaat, gaan we verder naar de andere kant van de stad Farode Cabo Mayor, waar we de vuurtoren zien. Aansluitend rijden we naar de omgeving van Bilbao voor diner en overnachting.

Dag 14 zondag: omgeving Bilbao – Midden-Frankrijk
We verlaten Spanje en reizen via Hendaye en Bordeaux naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dag 15 maandag: Midden-Frankrijk – Nederland
Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden alvorens u weer huiswaarts keert via één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Informatie Spanje en Portugal

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: In Spanje en Portugal worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig. Kraanwater: Het wordt afgeraden om in Spanje water uit de kraan te drinken. In Portugal kunt u wel uit de kraan drinken. Tijdzone: Spanje UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Portugal UTC + 0, één uur vroeger dan in Nederland. Taal: Spaans en Portugees. Prijsniveau: De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. De prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Venetië en omgeving – 8 dagen
v.a. € 399


Italie_VenetieTijdens deze reis bezoeken we Venetië en omgeving. We verblijven in het levendige Lido di Jesolo. Vanuit Lido di Jesolo maken we verschillende mooie excursies. Zo bezoeken we de prachtige stad Padua, maken een mooie boottocht door de Venetiaanse lagunes en gaan we naar Treviso. Hoogtepunt is natuurlijk Venetië, waaraan we onder leiding van een gids een uitgebreid bezoek zullen brengen.

Inclusief: koffie of thee bij vertrek, 2 overnachtingen in Zuid-Duitsland, 5 overnachtingen in het 3-sterren Hotel Alexander (of gelijkwaardig), dagelijks een goed verzorgd ontbijtbuffet en 3-gangen diner, genoemde excursies, exclusief entreegelden, lokale gids in Venetië, luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider, goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland, tol- en parkeergelden, toeristenbelasting
Exclusief: toeslag 1-persoonskamer € 99
Bij te boeken opties:
Does Travel Pluspakket ad € 39, bestaande uit: dagtocht Padud en dagtocht Treviso inclusief bezoek wijnproeverij. U dient dit pakket tijdens de boeking te reserveren (niet verplicht).
Prices-Venetie-eo-2019Programma Rondreis 8 dagen Venetië en omgeving

Dag 1 zaterdag: Nederland – Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 zondag: Zuid-Duitsland – Lido di Jesolo
Na het ontbijt zetten we koers richting Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze weg en via Verona komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in Lido di Jesolo, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Dag 3 maandag: Venetië
Vandaag bezoeken we meteen één van de hoogtepunten van deze reis, namelijk Venetië. Vanuit Punta Sabbioni gaan we met de boot naar Venetië. Hier krijgen we eerst een rondleiding o.l.v. een lokale gids. We zien o.a. het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en natuurlijk het prachtige San Marcoplein. Na de rondleiding heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad zelf te verkennen. Aan het eind van de middag gaan we weer met de boot terug.

Dag 4 dinsdag: vrije dag of Padua (zie Does Travel Pluspakket)
Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, gaan we op weg naar de stad Padua, waarvan de Basiliek van de Heilige Antonius het middelpunt is. Na een korte rondrit door de stad stappen we in de buurt van de basiliek uit en kunt u deze ook van binnen gaan bekijken. Aansluitend rijden we door het dal met de Brenta rivier. Links en rechts van de weg zien we de prachtige villa’s van de Venetiaanse patriciërs. Veel van deze woningen stammen nog uit het rijke verleden van Venetië. Aan het eind van de middag zijn we weer in Lido di Jesolo terug.

Dag 5 woensdag: eilanden Murano en Burano
Liefhebbers kunnen vandaag mee op een boottocht door de Venetiaanse lagunes. We rijden weer naar Punta Sabbioni, waar we aan boord gaan (boottocht ca. € 20,- p.p.). We brengen een bezoek aan het eiland Murano, waarnaar in het verleden, na de vele branden in de stad, de glasindustrie van Venetië is verplaatst. Hier kunt u het vervaardigen van het originele Venetiaanse glas zien (niet inclusief). Vervolgens gaan we naar het eiland Burano, het eiland waar nog op traditionele manier kant geweven wordt.

Dag 6 donderdag: vrije dag of Treviso (zie Does Travel Pluspakket)
Vandaag kunt u de dag zelf indelen in Lido di Jeselo of u gaat mee naar Treviso. Treviso is zeker de moeite waard om zijn Renaissance-pleinen, paleizen, rijk beschilderde kerken en oude waterwegen. Het Piazza dei Signori is het sociale hart van de stad. Hier staat het 13de-eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento en het Palazzo della Prefettura. Achter de Prefettura staat een klokkentoren. U krijgt ruim de tijd Treviso te verkennen en om in het gezellige centrum te lunchen of te winkelen. Na het bezoek aan Treviso gaan we naar het Castello di Roncade, waar we nog een wijnproeverij bezoeken.

Dag 7 vrijdag: Lido di Jesolo – Zuid-Duitsland
Helaas moeten we afscheid nemen van Lido di Jesolo. Via de Brennerautobahn verlaten we Italië en rijden we door Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 8 zaterdag: Zuid-Duitsland – Nederland
Na het ontbijt stappen we in voor de laatste etappe van deze boeiende reis. Over de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Italië

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië. Kraanwater: Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile’ (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Italiaans. Prijsniveau: De prijzen in zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Wenen en het Wienerwald – 8 dagen
v.a. € 399


Het Wienerwald is al evenzeer een begrip als Wenen zelf. Dit bosgebied, grenzend aan de Oostenrijkse hoofdstad, wordt gekenmerkt door prachtig natuurschoon waarin verscholen tussen het groen tal van gezellige plaatsjes liggen. Wenen, de romantische oude keizerstad aan de Donau dat al vele harten heeft veroverd, is het hoogtepunt van deze busreis. U ziet de Hofburg, Slot Schönbrunn, het Kunsthistorisch Museum, de Stephansdom, het Prater met het reuzenrad, de tuinen van het Belvedère en de exclusieve winkelstraten zoals Mariahilfer Strasse en de Kärntner Strasse. Geniet van de sfeer van Wenen op één van de terrasjes met een kopje Wienermelange en een Sachertorte. Een andere bijzonderheid in Wenen is de zogenaamde Heurigen. In etablissementen met een gemoedelijke sfeer wordt de Heuriger wijn geschonken.

Inclusief: koffie of thee bij vertrek, 2 overnachtingen in Duitsland, 5 overnachtingen in het 4-sterren Hotel Steinberger, welkomstdrankje, dagelijks een ontbijtbuffet en 3-gangen diner of buffet, wifi gratis in Hotel Steinberger, genoemde excursies, exclusief entreegelden, Nederlandssprekende gids in Wenen, luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider, goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland, tol- en parkeergelden, toeristenbelasting
Exclusief: toeslag 1-persoonskamer € 99
Bij te boeken opties: Does Travel Pluspakket ad € 55, bestaande uit: Strauss-concert in Wenen. U dient dit pakket tijdens de boeking te reserveren (niet verplicht).
Prices-Wenen-Wienerwald-2019Programma Rondreis 8 dagen Wenen en het Wienerwald

Dag 1: Nederland – Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland – Melk – Altlengbach
Vanuit ons overnachtingshotel rijden we door naar Oostenrijk. ‘s Middags brengen we een bezoek aan de plaats Melk, waar u het wereldberoemde klooster Stift Melk kunt bezichtigen. Vervolgens rijden we door het Oostenrijkse landschap naar ons hotel in Altlengbach, waar we in de namiddag zullen arriveren.

Dag 3: Wenen
Na het ontbijt rijden we naar Wenen, de stad met de vele bezienswaardigheden. ‘s Morgens maken we eerst een uitgebreide stadstour o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het Raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater. ‘s Middags brengen we een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn, eens de zomerresidentie van de Habsburgers, met het slotpark (entree niet inbegrepen). Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. We bezichtigen het weelderige interieur in de vierenveertig pronkkamers die tijdens een rondwandeling bezocht kunnen worden. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd.

Dag 4: Wienerwald avondconcert Wenen (zie Does Travel Pluspakket)
We maken vandaag een tocht door het prachtige Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Het is de meest noordelijke uitloper van de Alpen met zijn bossen, riviertjes en leuke dorpjes, waar u de romantiek van weleer nog proeft. We bezoeken de plaatsen Hinterbrühl, Heiligenkreuz en Mayerling. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om één van de bekende concerten in Wenen bij te wonen (zie Pluspakket).

Dag 5: Wachau en boottocht op de Donau
We rijden door het schilderachtige Donaudal, de Wachau, naar de plaats Krems, waar we aan boord gaan voor een prachtige boottocht over de Donau (optioneel). Hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte druivenvelden trekken aan ons voorbij. De Wachau is de streek van de wijnbouw, dus u kunt vanmiddag ook een wijnproeverij bezoeken.

Dag 6: Wenen
Uw chauffeur brengt u vandaag naar Wenen. Hier kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Wenen is een stad die blijft boeien. U kunt bijvoorbeeld winkelen in de beroemde Kärntner Strasse, koffie drinken bij Sacher met een stuk van de beroemde chocoladetaart erbij, of een museum bezoeken.

Dag 7: Altlengbach – Duitsland
Helaas moeten we afscheid nemen van Altlengbach en rijden we richting Duitsland. Tegen de middag komen we in de plaats Passau, waar u kunt lunchen. Ook heeft u de mogelijkheid om de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat, te bezoeken. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 8: Duitsland – Nederland
Op de laatste dag van uw reis rijden we via Frankfurt en Keulen naar het noorden. Als de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze boeiende reis langs de Rijn naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot brengen we u via onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Oostenrijk

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland. Kraanwater: Het water uit de kraan is veilig te drinken. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Duits. Prijsniveau: De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen iets lager dan in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Blankenberge, Brugge, Gent en Belgische kust – 5 dagen
v.a. € 299


Ervaar de Belgische Kust en ontdek Blankenberge, Brugge en Gent. De kust van het Belgische Vlaanderen behoort tot één van de meest bezochte streken van België. Prachtige stranden, culturele steden en pittoreske plaatsjes staan garant voor een gezellig verblijf in dit Nederlandstalige gedeelte van België. Tijdens deze stedenreis België verblijven we in de bekende badplaats Blankenberge. Dat Blankenberge het haar gasten graag naar de zin maakt blijkt uit de vele voorzieningen, die speciaal voor toeristen zijn ingericht. U kunt lekker dwalen door het oude centrum met de leuke winkeltjes, of genieten van een kopje koffie met een Belgische wafel op één van de vele terrasjes aan de boulevard. Dit alles natuurlijk met uitzicht op zee. Vanuit ons Hotel Sabot d’Or maken we schitterende uitstapjes door Vlaanderen naar bijvoorbeeld de steden Brugge, Gent en Antwerpen. Ook de kleine leuke Vlaamse plaatsjes in de directe omgeving, zoals Damme en Lissewege, vergeten we niet. Het Hotel Sabot d’Or ligt op loopafstand van het oude centrum en de boulevard.

Inclusief: koffie of thee bij vertrek, 4 overnachtingen in familiehotel Sabot d’Or, dagelijks een goed verzorgd ontbijtbuffet en diner, wifi in het hotel gratis, genoemde excursies, exclusief entreegelden, lokale gids in Brugge, luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider, goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland, tol- en parkeergelden, toeristenbelasting
strong>Exclusief: toeslag 1-persoonskamer € 85Prices-Blankenberge-Brugge-ea-2019Programma Rondreis 5 dagen Blankenberge, Brugge, Gent en Belgische kust

Dag 1 maandag: Nederland – Antwerpen – Blankenberge
Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt stappen we in de touringcar en kan de stedenreis met de bestemming Blankenberge beginnen. Eerst brengen we een bezoek aan de stad Antwerpen. Hier heeft u vrije tijd om het gezellige centrum te bekijken. De Grote Markt met het Raadhuis en de Grote Kerk vormen het hart van de stad. Ook heeft u gelegenheid hier de lunch te gebruiken (niet inclusief). Aansluitend rijden we naar Blankenberge, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel.

Dag 2 dinsdag: Brugge en Damme
Vandaag staan de stad Brugge en het plaatsje Damme op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door het historisch centrum van Brugge. We zien o.a. het Gotische Stadhuis, de Halle en het Belfort. Vervolgens heeft u nog wat tijd in Brugge om bijvoorbeeld te lunchen of nog iets te bekijken. Na de middag gaan we op weg naar het lieflijke plaatsje Damme. Damme is Vlaanderen in een notendop, waar elke steen zijn middeleeuws verhaal vertelt, de stad van Tijl Uilenspiegel. Aan het einde van de middag zijn we terug in ons Hotel Sabot d’Or.

Dag 3 woensdag: kusttour, Veurne, Diksmuide en Ieper
Na het ontbijt maken we een mooie tocht langs de Belgische kust. Via Oostende en Nieuwpoort komen we in de plaats Veurne. Deze stad dateert uit de 9de eeuw. De sporen uit het verleden zijn nog steeds aanwezig. Veurne kent vele gotische gebouwen, waarvan de meeste rond de grote markt zijn gesitueerd. Aansluitend rijden we naar Diksmuide waar ooit de zuivelhandel de belangrijkste inkomstenbron was. De stad is het meest bekend geworden door het IJzerfront, oftewel de beruchte dodengang uit de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje niemandsland is op sommige plaatsen amper 50 meter breed. Een bezoek aan deze loopgraven geeft een goed beeld van de waanzin van de grote oorlog in Westhoek. Na de middag bezoeken we Ieper. Al vanaf de 11e eeuw is de naam Ieper bekend en deze naam zou afkomstig zijn van het riviertje de Ieperlee. Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft de stad zwaar onder vuur gelegen en is destijds geheel verwoest. Onder leiding van architect Jules Coomans is de stad weer geheel opgebouwd. De 40 jaren die voor de wederopbouw nodig waren, hebben geresulteerd in wat de stad nu is. U kunt hier zelf bekijken wat de stad Ieper te bieden heeft. Tegen de avond zijn we terug bij ons hotel in Blankenberge.

Dag 4 donderdag: Gent
Vandaag staat de prachtige stad Gent op ons programma. Gent kenmerkt zich door een groot aantal prachtige gebouwen. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn de St. Baafskathedraal, de Lakenhal en het Belfort. Een glaasje drinken op één van de gezellige terrasjes in het centrum behoort tot de mogelijkheden of een gezellige boottocht op de Leie (niet inclusief). U kunt deze prachtige stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. De terugreis naar Blankenberge gaat via de mooie Zeeuws-Vlaamse plaatsjes Sluis en Lissewege.

Dag 5 vrijdag: Blankenberge – Nederland
Voor de middag hebben we nog even tijd in Blankenberge. Na de lunch (niet inclusief) rijden we naar Nederland terug. Op ons overstappunt krijgt u, voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze goed verzorgde reis naar Blankenberge, Brugge en Gent.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie België

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in België. Kraanwater: Het water uit de kraan is veilig te drinken. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Nederlands, Frans en Duits zijn de officiële talen. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Rome en Florence – 10 dagen
v.a. € 549


Twee Italiaanse steden die het hart sneller doen kloppen! Beide hebben op historisch en cultureel gebied veel te bieden. Eerst brengen we u naar Rome, ‘de eeuwige stad’. Het is één groot openluchtmuseum met monumenten uit het begin van onze jaartelling. In drie heerlijke dagen kunt u een uitstekende indruk opdoen van deze altijd boeiende stad. Natuurlijk bezoekt u het Vaticaan met de St. Pieter, het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon en veel andere bekende bezienswaardigheden. Ook kunt u op eigen gelegenheid door Rome wandelen en genieten van de bijzondere sfeer. De stad combineert oude en nieuwe culturen moeiteloos. U vindt er gezellige terrasjes en prachtige winkelstraten. Uiteraard ontbreekt de prachtige kunststad Florence niet in deze reis, met zijn prachtige gebouwen en kunstschatten. U ziet tijdens deze excursiereis onder andere de Dom met zijn enorme koepel en de oudste brug over de rivier de Arno, de Ponte Vecchio.

Inclusief: koffie of thee bij vertrek, 2 overnachtingen in Zuid-Duitsland, 1 overnachting in de omgeving van het Gardameer, 4 overnachtingen in het 4-sterren Hotel Quality Green Palace (omgeving Rome) (of gelijkwaardig), 2 overnachtingen in het 4-sterren Biondi Hotel in Montecatini Terme (of gelijkwaardig), verblijf in alle hotels in een kamer met bad of douche en toilet, dagelijks ontbijt en 3-gangen diner, 2x dagdeel in Rome en 1x dagdeel in Florence met Nederlandssprekende stadsgids, genoemde excursies, exclusief entreegelden, luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider, goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland, tol- en parkeergelden en toeristenbelasting
Exclusief: toeslag 1-persoonskamer € 145Prices-Rome-Florence-2019Programma Rondreis 10 dagen Rome en Florence

Dag 1 maandag: Nederland – Zuid-Duitsland
Nadat u met één van onze servicelijnen op ons centrale overstappunt bent aangekomen en heeft genoten van het kopje koffie of thee, rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 dinsdag: Zuid-Duitsland – omgeving Gardameer
Via Oostenrijk en de oude Brennerpas rijden we naar de omgeving van het Gardameer, waar we in de namiddag aan komen bij ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 3 woensdag: omgeving Gardameer – omgeving Rome
We vervolgen onze weg en rijden met verschillende stops richting Rome, waar we 4 nachten verblijven in het Quality Green Palace Hotel in de plaats Monterotondo Scalo.

Dag 4 donderdag: Rome
Na het ontbijt rijden we naar het centrum van Rome. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we kennis met Vaticaanstad, de soevereine staat in het hart van Rome. We zien o.a. de St. Pieter met het bekende St. Pietersplein, het Vaticaanmuseum met een omvangrijke kunstcollectie en vele andere bezienswaardigheden. Na dit uitgebreide bezoek hebben we nog vrije tijd, die we naar eigen idee kunnen invullen. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel.

Dag 5 vrijdag: Rome
Deze dag staat weer in het teken van de ‘eeuwige stad’. Onder leiding van onze gids maken we een wandeling langs de vele bezienswaardigheden van Rome. Het is onmogelijk om alles te bekijken. Onze gids zal de wandelroute zo indelen, dat u in ieder geval het Colosseum, Het Forum Romanum, het Pantheon en de Spaanse Trappen te zien krijgt.

Dag 6 zaterdag: Rome
Vandaag heeft u de mogelijkheid om één of meerdere bezienswaardigheden in Rome zelf te gaan bekijken. Een extra bezoek aan de St. Pieter met de Sixtijnse kapel of Piazza Campidoglio, de keuze is aan u. Op de afgesproken tijd en plaats wacht uw chauffeur u op en rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7 zondag: omgeving Rome – Orvieto – Montecatini Terme
We verlaten Rome en gaan richting Toscane. Tijdens deze rit maken we een stop in het indrukwekkende stadje Orvieto. De stad ligt op een tufstenen plateau en kijkt uit op een met wijngaarden overdekte vlakte. Vervolgens rijden we naar Montecatini Terme, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 8 maandag: Florence
U maakt vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we het historisch centrum uitgebreid bekijken. Tijdens deze stadswandeling zien we o.a. de Dom met de enorme koepel, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Na deze wandeling heeft u nog voldoende tijd om deze geweldige stad zelf te bekijken. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Montecatini Terme.

Dag 9 dinsdag: Montecatini Terme – Zuid-Duitsland
Na het ontbijt verlaten we Toscane en rijden via een mooie route naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 10 woensdag: Zuid-Duitsland – Nederland
De laatste etappe van deze indrukwekkende excursiereis. Via de Duitse autowegen rijden we naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Italië

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië. Kraanwater: Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile’ (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Italiaans. Prijsniveau: De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Corsica en Sardinië – 12 dagen
v.a. € 799


Midden in de zonnige Middellandse Zee liggen de eilanden Corsica en Sardinië, slechts gescheiden door een nauwe zeestraat van ca. 10 kilometer breed en toch is het een wereld van verschil. En niet alleen omdat de één bij Frankrijk hoort en het liefst onafhankelijk zou willen zijn, en de ander onderdeel is van Italië en een paradijs vormt voor archeologen. Corsica heeft een prachtige natuur, schilderachtige havenstadjes, gezellige badplaatsen en volop zon. Het binnenland is groen, bergachtig en bezaaid met uitgestrekte bossen. De westkust is ruig en rotsachtig, terwijl de oostkust een langgerekt strand vormt. Corsica mag dan Frans zijn, de Italiaanse invloed is merkbaar. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Ajaccio, Bastia, Bonifacio en Calvi. Sardinië, waar de stranden wit zijn en de zee blauwer dan blauw, is na Sicilië het grootste eiland van Italië. Het ruige binnenland herbergt een rijke geschiedenis, vol van tradities en folklore. Het eiland kende talrijke buitenlandse overheersers, waaronder de Grieken, de Spanjaarden en de Pisanen. Allemaal lieten zij het eiland iets na van hun cultuur en gewoonten. Talloze belangrijke archeologische opgravingen, een overweldigende flora en fauna en de authentieke keuken zijn slechts een begin van wat Sardinië te bieden heeft.

Inclusief: koffie of thee bij vertrek, 2 overnachtingen in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas), 1 overnachting op de overtocht Savona-Bastia, 2 overnachtingen in de omgeving van Ajaccio op Corsica in het 3-sterren Hotel Sun Beach (of gelijkwaardig), overtocht Bonifacio-Santa Teresa Gallura, 5 overnachtingen in de omgeving van Santa Teresa op Sardinië in het 4-sterren Hotel Majore, overtocht Olbia-Livorno, 1 overnachting in de omgeving van Montecatini Terme, dagelijks een ontbijtbuffet en 3-gangen diner, genoemde excursies, exclusief entreegelden, luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider, goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland, tol- en parkeergelden en toeristenbelasting
Exclusief: toeslag 1-persoonskamer € 220Prices-Corsica-Sardinie-2019Programma Rondreis 12 dagen Corsica en Sardinië

Dag 1 maandag: Nederland – Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)
Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we over de autobaan naar Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) voor het diner en de eerste overnachting.

Dag 2 dinsdag: Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)- overtocht Savona-Bastia
Na het ontbijt rijden we naar Savona waar wij inschepen op de nachtboot naar Bastia op Corsica. Diner aan boord.

Dag 3 woensdag: Bastia – Ajaccio
Aankomst in Bastia, de economische hoofdstad van het eiland. Na ontscheping brengen we een bezoek aan de binnenstad van Bastia met de 16e eeuwse citadel. De kleurrijke huizen en de oude haven geven Bastia het typische uiterlijk van een stadje aan de Middellandse Zee. We vervolgen onze weg naar Ajaccio, waar we de binnenstad en de citadel gaan bekijken. De beroemdste burger van de stad was natuurlijk Napoleon en wij brengen dan ook een bezoek aan zijn geboortehuis. Daarna gaan we naar ons hotel in Ajaccio voor diner en overnachting.

Dag 4 donderdag: Porto en de Calanques de Piana
Vandaag bezoeken we Porto en de Calanques de Piana. Porto heeft een mooie ligging aan de zee en in de bergen. In dit gebied kunt u de rotsformaties, de Calanques, bewonderen. Deze rotsformaties hebben door de winderosie de meest wonderlijke vormen aangenomen, o.a. van dieren, bomen en planten. Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 5 vrijdag: Ajaccio – overtocht Bonifacio-Santa Teresa Gallura
We maken een mooie tocht via Propriano en Sartène naar Bonifacio. Hier gaan we aan boord van de ferry en steken in vrij korte tijd de Straat van Bonifacio over naar Santa Teresa Gallura op Sardinië. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de omgeving van Santa Teresa, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Dag 6 zaterdag: Costa Smeralda
In de loop van de ochtend rijden we naar de Costa Smeralda, welke jarenlang in handen is geweest van de Arabier Aga Khan, die deze wat achtergebleven streek omtoverde tot een vakantieoord waar alleen de rijken konden verblijven. Nog steeds geldt dit als één van de meest exclusieve vakantiegebieden ter wereld. Parelwitte stranden, wuivende palmbomen, romantische baaien en de diepblauwe zee nodigen ons uit. We pauzeren o.a. in Porto Cervo en Baia Sardinia.

Dag  7 zondag: vrije dag
Deze dag kunt u doen waar u zelf zin in heeft. Genieten van de zon en zee of de omgeving verkennen. Ook is het mogelijk op deze dag een boottocht bij uw chauffeur te boeken naar de Maddelena archipel (niet inbegrepen). De keuze is aan u.

Dag 8 maandag: Alghero
We rijden naar Alghero, gelegen aan een schitterende baai. U heeft hier de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de grotten van Nettuno of de stad zelf. Via Codrongianos gaan we terug naar ons hotel.

Dag 9 dinsdag: Orgosolo
We brengen u naar het prachtige binnenland van Sardinië, naar de plaats Orgosolo, gelegen in het bergland van het Barbagia-massief. Orgosolo is bekend om zijn muurschilderingen. Sinds 1973 worden er op de muren politiek- en sociaal getinte schilderijen aangebracht.

Dag 10 woensdag: Santa Teresa – overtocht Olbia-Livorno – omgeving Montecatini Terme
We schepen in op de ferryboot naar het Italiaanse Livorno. Geniet van de frisse zeelucht en het mooie uitzicht over het Toscaanse landschap. Overnachting en diner in de omgeving van Montecatini Terme.

Dag 11 donderdag: omgeving Montecatini Terme – Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)
Vandaag rijden we door Noord-Italië naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas). We passeren o.a. Milaan en het majestueuze Zwitserse hooggebergte.

Dag 12 vrijdag: Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) – Nederland
Over de Duitse autowegen rijden we naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed afscheidsbuffet aangeboden en kijken we terug aan deze prachtige en zeer bijzondere reis. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Italië

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: € (euro). Elektriciteit: In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië. Kraanwater: Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile’ (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is. Tijdzone: UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland. Taal: Italiaans. Prijsniveau: De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Engeland, Ierland en Schotland – 12 dagen
v.a. € 799


Een rondreis, die u prachtige steden en streken in Engeland, Ierland en Schotland laat zien. In Engeland rijden we door Kent en Sussex, ook wel de tuinen van Engeland genoemd. Daarna komen we in Wales en rijden langs de Snowdonian Mountains. In Ierland bezoeken we Dublin en Galway, de prachtige streek de Connemara, County Donegal en in Noord-Ierland de Giant’s Causeway, voor we vanuit Belfast oversteken naar Schotland. In Schotland verblijven we in de Lowlands en bezoeken Oban, de Trossachs en Edinburgh. Een prachtige busreis Engeland voor eenieder die kennis wil maken met het romantische Ierland en het ruige Schotland.

Inclusief: koffie of thee bij vertrek, overtochten Calais-Dover v.v., Holyhead-Dublin en Belfast-Cairnryan, 2 overnachtingen in Midden-Engeland, 1 overnachting in de omgeving van Dublin, 1 overnachting in het Breaffy House Hotel in Castlebar, 3 overnachtingen in het Bay View Hotel in Killybeggs (bij reis met vertrek 9/7: 3 nachten in het Pier Head Hotel in Mullaghmore), 4 overnachtingen in Loch Long Hotel in Arrochar, dagelijks ontbijtbuffet en 3-gangendiner, genoemde excursies, exclusief entreegelden, luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider, goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland, tol- en parkeergelden en toeristenbelasting
Exclusief: toeslag 1-persoonskamer € 239Prices-Engeland-Ierland-Schotland-2019Programma Rondreis 12 dagen Engeland, Ierland en Schotland

Dag 1 maandag: Nederland – Midden-Engeland
Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna rijden we via de Nederlandse, Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier gaan we aan boord van de ferry die ons naar Dover brengt. Aansluitend rijden we u naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Dag 2 dinsdag: Midden-Engeland – Dublin
Via een mooie route langs Wales bereiken we de haven van Holyhead, waar we inschepen op de ferry naar Dublin. Hier komen we tegen de avond aan en rijden we langs de rivier de Liffey, O’Connell Street en de St. Patrick’s kathedraal naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 3 woensdag: Dublin – Galway – Castlebar
We maken deze morgen een wandeling door het mooie centrum van Dublin. U bezoekt Trinity College, Grafton Street, St. Stephan’s Green, het National Museum en Leinster House, waar de Ierse regering zetelt. Na lunchtijd verlaten we Dublin en rijden via een mooie route naar de gezellige stad Galway, waar we pauzeren om het centrum van Galway te verkennen en iets te drinken. Daarna rijden we door naar de omgeving van Castlebar, waar we dineren en overnachten.

Dag 4 donderdag: Castlebar – Connemara National Park – Killybegs
We brengen u op deze dag naar één van de mooiste streken van Ierland, het Connemara National Park. Hier bezoeken we Kylemore Abbey, oorspronkelijk een kasteel, later overgenomen door de Benedictijner Orde. De oude abdij is prachtig gelegen aan de oevers van een meer. U krijgt ruim de tijd de abdij en de prachtige tuinen te bezichtigen. ’s Middags rijden we via Castlebar en het plaatsje Sligo naar Killybegs, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 5 vrijdag: Glenveagh National Park – Derry
Weer een prachtige dagtocht. We brengen u naar het Glenveagh National Park. In dit prachtige park krijgt u eerst een videopresentatie over het ontstaan van het park en het kasteel uit de 19e eeuw. Het landgoed is gecreëerd door de Ierse magnaat John Adair. Met een busje wordt u naar het kasteel gebracht voor een interessante rondleiding. ’s Middags bezoeken we de mooie stad Derry. De stad ligt aan de rivier de Foyle en het oude centrum is in de 16e eeuw geheel ommuurd. We raden u aan een wandeling te maken over deze muren, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten.

Dag 6 zaterdag: vrije dag
Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een leuke wandeling maken langs de kust en in het dorp is voldoende vertier. Een drankje in een gezellige pub wilt u natuurlijk niet missen!

Dag 7 zondag: Killybegs – Giant’s Causeway – Arrochar
Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van Killybegs en gaan via Derry op weg naar de wereldberoemde Giant’s Causeway, een heel bijzonder stuk natuur. Ontstaan door een vulkaanuitbarsting, zo’n 60 miljoen jaar geleden, waarna de basaltrotsen in zeskantige blokken samensmolten. Na dit bezoek rijden we naar de haven bij Belfast, waar we de ferry nemen die ons naar Cairnryan in Schotland brengt. Zodra we weer aan wal zijn, rijden we naar de plaats Arrochar, waar we 4 nachten zullen verblijven.

Dag 8 maandag: Inveraray and Oban
Inveraray ligt aan de mond van het riviertje de Aray aan Loch Fyne. Doordat de hertog van Argyll besloot een nieuw kasteel te bouwen, werd Inveraray wat verder naar het zuiden verplaatst. Er werd een nieuw stratenplan ontworpen, waardoor het stadje met zijn strakke witte huizen een zuidelijke sfeer kreeg. U krijgt ruim de gelegenheid de stad te verkennen. Daarna brengen we u naar het oudste en populairste plaatsje in de westelijke Hooglanden, Oban. Een bezoek aan de gezellige vissershaven en de fraaie McGraig’s Tower mag u niet missen.

Dag 9 dinsdag: Loch Lomond en de Trossachs
Na het ontbijt rijden we naar het prachtige Loch Lomond. Tijdens de rit langs dit meer ziet u de bergen steeds hoger worden en de natuur steeds ruiger. Dan bereiken we het natuurgebied de Trossachs. Hier zijn diverse wandelingen uitgestippeld. ’s Middags maken we een tocht naar de Lady of the Lakes, Loch Katrine. Hier kunt u een boottocht maken met een echt stoomschip, de “Sir Walter Scott” en de prachtige omgeving op uw gemak bekijken. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Glengoyne Distillery, waar u een rondleiding kunt krijgen om alles te weten te komen over het stoken van whisky.

Dag 10 woensdag: Edinburgh
Natuurlijk mag de elegante hoofdstad van Schotland niet in ons programma ontbreken. De stad is gebouwd op zeven heuvels en wordt ook wel het Athene van het Noorden genoemd. Onder begeleiding van een gids maken we een interessante stadstour. We zien o.a. New Town met zijn brede lanen, Old Town met het middeleeuwse centrum, de Royal Mile en Princes Street Gardens. ’s Middags krijgt u de gelegenheid de stad verder te verkennen en te winkelen.

Dag 11 donderdag: Arrochar – Midden-Engeland
We nemen afscheid van ons hotel en rijden naar het plaatsje Gretna Green, waar we een korte stop houden bij the Old Blacksmith’s Shop. Hier staat het aambeeld waarboven de dorpssmid menig Engels huwelijk heeft voltrokken. Aan het einde van de dag komen we aan bij ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Dag 12 vrijdag: Midden-Engeland – Nederland
De ferry vanuit Dover brengt ons weer naar Calais. Via de Franse, Belgische en Nederlandse autowegen bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna brengen wij u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het programma.

Informatie Engeland, Ierland en Schotland

Reisdocumenten: Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland. Valuta: In Schotland, Engeland en Noord-Ierland wordt betaald met de Britse Pond. In Ierland wordt betaald met de euro. Elektriciteit: In Schotland, Engeland en Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V of 240 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in deze landen. Kraanwater: Het is veilig om in Schotland, Engeland en Ierland water uit de kraan te drinken Tijdzone: UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland. Taal: Engels is de officiële taal in Schotland, Engeland en Ierland. Prijsniveau: De prijzen in Schotland, Engeland en Ierland liggen iets hoger dan in Nederland. Visum: Bent u in het bezit van een Surinaams paspoort, dan is een Schengenvisum vereist.

Terug naar boven>>

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment