General

Rondreis Canada • 11 dagen / 10 nachten
vanuit Paramaribo


• Toronto • Niagara Watervallen • Montreal • Quebec • Kingston • Ottowa

Inclusief: retourvlucht Paramaribo / Toronto via Port of Spain met Caribbean Airlines • alle luchthavenbelastingen • alle transfers airport / hotel v.v., ook in Port of Spain op de terugreis • 10 nachten verblijf in middenklasse hotels volgens het programma in Canada en in Port of Spain (Trinidad) op de terugreis o.b.v. logies met ontbijt • alle hotel taxes • alle vervoer en excursies per luxe touringcar volgens het hierboven vermelde programma, inclusief entreegelden tenzij anders vermeld en met Engels sprekende gids • gratis Nederlandstalige reisgids / handboek van Canada • voor vertrek informatie / voorlichtingsavond voor de deelnemers van de tour inclusief een drankje en een hapje • assistentie bij de visumaanvraag voor Canada (Does Travel & Cadushi Tours heeft een regeling getroffen met de immigratiedienst van Canada m.b.t. de fingerprints die nodig zijn voor de visumaanvraag) • reisleiding van Does Travel & Cadushi Tours vanaf Suriname.
Exclusief: visumkosten (bij de visumaanvraag wordt u bijgestaan door de reisadviseurs van Does Travel & Cadushi Tours) • overige maaltijden (lunch en diner) • uitgaven van persoonlijke aard en fooien • reis-en annuleringsverzekering (sterk aanbevolen, beschikbaar bij de reisadviseurs van Does Travel & Cadushi Tours)

Canada
Canada is op Rusland na qua oppervlakte het grootste land ter wereld. De naam Canada is afgeleid van het Indiaanse woord Kanata, dat nederzetting betekent. De hoofdstad van Canada is Ottawa, andere bekende steden in Canada zijn Toronto, Montreal en Vancouver. De grootste toeristische bezienswaardigheid in Canada zijn natuurlijk de Niagara Watervallen.

Niagara Watervallen
De Niagara watervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen van de wereld. De watervallen bestaan uit 3 delen: de Bridal Veil Falls, de American Falls en de Horseshoe Falls.
Extra bezienswaardigheid: Het wrak van een vrachtschip dat honderd jaar geleden dichtbij de Niagarawatervallen vast kwam te zitten, is door noodweer vorig jaar in beweging gekomen om vijftig meter dichter bij de waterval opnieuw te blijven steken. Het verhaal van de Iron Scow is sinds jaar en dag verbonden met de bekende toeristische attractie op de grens van Canada en de Verenigde Staten.

Toronto
Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Toronto heeft 3 miljoen inwoners

Montreal
Montreal is de grootste stad van de provincie Quebec en na Toronto de grootste stad van Canada. In Montreal wonen ongeveer 1,7 miljoen mensen.

Quebec
Quebec is een provincie van Canada met als hoofdstad Quebec. De stad Quebec heeft ongeveer 600.000 inwoners.

Kingston
Is een stad in de Canadese provincie Ontario. De stad is gelegen aan de oostkust van het Ontariomeer op het punt waar het meer uitmondt in de Saint Lawrencerivier en de streek van de 1000 islands. Kingston telt ongeveer 140.000 inwoners.

Ottawa
Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt aan de gelijknamige rivier in het zuidoosten van de provincie Ontario tegen de grens van de provincie Quebec. De stad telt rongeveer 1 miljoen inwoners.

Programma
DAG 1 Vandaag begint uw Canada rondreis, u vertrekt vanuit Paramaribo met Caribbean Airlines via Port of Spain naar Toronto. Na aankomst in Toronto wordt u naar uw hotel gebracht. ’s Avonds bent u vrij.
DAG 2 Na het ontbijt vertrekt u naar de werldberoemde Niagara Watervallen waar u bij aankomst een cruise zal maken, zodat u de watervallen van dichtbij kan bekijken. Na de cruise heeft u de mogelijkheid om te shoppen of wat te eten. ’s Avonds wordt u naar uw hotel gebracht in de buurt van de Niagara Watervallen waarna u zelf een bezoek kunt brengen aan de vele attracties in de omgeving. U overnacht bij de Niagara Watervallen.
DAG 3 Na het ontbijt vertrekt u naar Kingston, er zal een stop worden gemaakt voor de lunch (exclusief). Bij aankomst in Kingston wordt u naar uw hotel gebracht voor de overnachting. In de avonduren bent u vrij.
DAG 4 Na het ontbijt vertrekt u voor het maken van de bekende 1000 Islands Cruise aan boord van de Rockport cruises. Na de cruise heeft u de tijd om te lunchen en daarna vertrekt u richting Montreal. In Montreal is er een sightseeing tour met o.a. City Hall, Olympic park, St Joseph’s Oratory, The top of Mount Royal, Old Port, Jack Cartier square en Basilica of Notre Dame. U overnacht in Montreal.
DAG 5 Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar The Quartier Latin, Habitat 67, Place d’Armes, Place Bonaventura en China Town. Lunch (exclusief) in de ondergrondse stad. Na de lunch vertrekt u naar Quebec. De overnachting vindt plaats in Quebec.
DAG 6 Na het ontbijt is er een sightseeing tour naar Plains of Abraham, world famous Château Frontenac, Parliament Building, Place Royale en de Citadelle. In de vroege middag vertrekt u naar Montreal. De overnachting vindt plaats in Montreal.
DAG 7 Na het ontbijt vertrekt u naar Ottawa voor een sightseeing: o.a. Royal Canadian Mint, National Byward Market, Hotel Laurier, Rideau Canal, Parliament Hill, Notre Dame en meer. In de avonduren bent u vrij. U overnacht in Ottawa.
DAG 8 Na het ontbijt vertrek naar Toronto, waar u een panoramic sightseeing tour krijgt. ’s Avonds bent u vrij. U overnacht in Toronto.
DAG 9 Na het ontbijt is er een city tour met gids met o.a. een bezoek aan Downtown, CN Tower en Eaton Center. ’s Avonds bent u vrij en u overnacht in Toronto.
DAG 10 Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden in Toronto. Later op de dag is de transfer naar de airport voor de terugreis naar Paramaribo via Port of Spain. In Port of Spain transfer naar een airport hotel waar u even kunt relaxen voordat u begint aan uw vlucht naar Paramaribo.
DAG 11 Aankomst in Paramaribo.

meer informatie

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment