General

Meerdaagse Tour: 2 Dagen Historische/Culturele Tour Plantage Peperpot & Nieuw Amsterdam per Tuk Tuk

Prijzen op aanvraag, nergens voordeliger!

Tijdens deze 2-daagse tour reist u per luxe Tuk Tuk naar Plantage Peperpot, waar u overnacht in Boutique Hotel Peperpot. De volgende dag reist u per luxe Tuk Tuk naar Nieuw Amsterdam, waar u Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam bezoekt.

Plantage Peperpot
De plantage kent een lange geschiedenis die zichtbaar wordt door de aanwezigheid van oude plantagegebouwen. Een Engelse planter was rondom 1655 als eerste op de Peperpot Plantage en begon een suikerrietplantage. In 1696 kwam Simon van Halewijn vanuit Nederland naar Suriname. Vlak daarna is Plantage Peperpot gesticht. In het Sranan Tongo heet de plantage “pepre patoe”. Er werd begonnen met de teelt van tabak. In 1702 stapte men al snel over op cacao en omstreeks 1720 op koffie. Tot 1998 is de fabriek nog in productie gebleven. Er zijn nog een aantal gebouwen bewaard gebleven.

Na de definitieve sluiting van de koffiefabriek op de Peperpot Plantage is er een secundair bos ontstaan en dit bos is nu het Peperpot Natuurpark. Hier kunt u wandelen, fietsen, kanoën en vogels bekijken. In oktober 2015 opende het ‘Discovery centrum’ waar de geschiedenis van de plantage aan de hand van historisch beeldmateriaal wordt getoond. Door de Surinaamse Cultuurmaatschappij wordt toegezien op onderhoud en beheer van de plantage. Samen met het WNF wordt 700 Ha beschermd als natuurgebied. Op de plantage vindt geen landbouw meer plaats en het gebied wordt grotendeels overgelaten aan de wetten van de natuur.

Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam
Fort Nieuw Amsterdam was een voormalig Nederlandse fort in de buurt van Nieuw-Amsterdam in Suriname. De bouw ervan is begonnen in 1734 en werd voltooid in 1747. In 1907 verloor het fort zijn verdedigingsfunctie en van 1873 tot 1982 diende het fort als gevangenis.

Het museum is een initiatief van vooral Jim Douglas, de districtcommissaris van Commewijne, die het fort een nieuwe bestemming gaf. Hij wilde de streek rond Nieuw Amsterdam ontwikkelen en het fort kon daarbij als trekpleister dienen. Binnen de vestingwallen werd een openluchtmuseum gerealiseerd dat in 1968 werd geopend. Douglas wilde de geschiedenis van Suriname op een aantrekkelijke manier onder de aandacht brengen van zijn landgenoten.

In de jaren 1980 raakte het openluchtmuseum in verval. In 2007 werd het twintig hectare grote terrein met Nederlandse steun opnieuw opgeknapt en werd het museum heropend. Het trekt jaarlijks 40.000 bezoekers.

Programma

Dag 1
Vandaag brengt u een bezoek aan Plantage Peperpot. U overnacht in Boutique Hotel Peperpot.

Dag 2
Vandaag brengt u een bezoek aan het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam.

Inclusief
 • 2-daagse tour
 • vervoer per tuk tuk
 • Nederlands sprekende gids
 • excursie Plantage Peperpot
 • toegang tot het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam
 • 1 hotelovernachting in een standaardkamer met ontbijt in Boutique Peperport Hotel
 • lunch
 • diner
Exclusief
 • drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard

icon-vliegtuig   VLIEGTICKET NAAR SURINAME   iata_logo_rgb_2016-50x32px

Does Travel & Cadushi Tours is IATA erkend en heeft de beste vliegtarieven. Alles is mogelijk: van Amsterdam naar Paramaribo, van Amsterdam via Curaçao naar Paramaribo (vliegroute: Amsterdam/Curacao/Paramaribo/Amsterdam) of elke andere vliegroute die u wenst. Wij kunnen alle mogelijke vliegtickets voor u verzorgen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

VIP PACKAGE SURINAME
Prijzen op aanvraag

Inclusief:

 • VIP ontvangst bij aankomst op Zanderij
 • Vlotte doorgang bij de douane
 • Speciale bagage service
 • Relax in de lounge, onder het genot van een drankje en een snack
 • Privé transfer v.v. naar Paramaribo in een luxe auto
 • Ticket voor de VIP lounge (airport J.A.Pengel Zanderij) bij vertrek
LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Video

Plantage Peperpot

Boutique Hotel Peperpot

Nieuw Amsterdam