General

Meerdaagse Tour: 2/3 Dagen Galibi

Prijzen op aanvraag, nergens voordeliger!

Schildpadden spotten doe je op?
Je zult vast wel gehoord hebben dat reuzenzeeschildpadden hun eieren o.a. in de noordelijke Surinaamse stranden komen leggen. Zou je dit bijzondere natuurverschijnsel graag willen meemaken? Dan is in het legseizoen (februari tot eind juli) een bezoekje aan Galibi een absolute aanrader. Let wel, het legseizoen is aan verandering onderhevig. Bezoek je Galibi niet in het legseizoen? Geen nood. Je kunt er ook cultuur opsnuiven. Maak kennis met de Indiaanse cultuur. In de dorpen Christiaankondre en Langamankondre wonen Indianen van de Caraïben-stam.

Ook voor de natuurliefhebbers
Galibi staat niet alleen bekend als legplaats voor de reuzenzeeschildpadden, maar ook om haar fraaie zandstranden en indrukwekkende natuur. Maak een strandwandeling en neem een duikje in de Marowijnerivier. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de tijgerzandbank. Vanuit Galibi kun je zelfs een bezoek brengen aan Saint-Laurent-du-Maroni, Frans-Guyana. Kortom: er valt genoeg te doen als je op Galibi bent.

Duur: 2 of 3 dagen
Inclusief: vervoer per minibus en boot, gids, verblijf, maaltijden, koffie, thee, water, sap, siroop en lokale excursies

Vervoer
Een twee tot drie uur durende rit per minibus naar Albina, gevolgd door een 1 tot 2 uur durende boottocht per korjaal naar Galibi.

Verblijf
Je verblijft in een groepsaccommodatie in de vorm van een eenvoudig guesthouse met verscheidene kamers. Deze kamers zijn uitgerust met vier bedden met klamboes. Sommige toiletten en douches zijn eveneens gemeenschappelijk en bevinden zich buiten de kamers.

Faciliteiten
  • In de avonduren is er elektriciteit van 125 volt
  • Galibi beschikt over een water zuiveringsinstallatie
  • Er zijn kerken, een supermarkt en een polikliniek
2-Daagse Tour

Dag 1
Vroeg in de morgen vertrek je vanuit Paramaribo, via de oost-westverbinding, door de districten Commewijne en Marowijne, richting Albina alwaar je in de voormiddag arriveert. Vanaf hier zal de reis per boot worden voortgezet. Na ca. anderhalf uur varen ben je gearriveerd en staat er na de lunch een dorpswandeling op het programma waardoor je zodoende kennis maakt met de cultuur van de vriendelijke inheemse Caraïben stam. Na het avondeten* vaar je naar Babusanti, alwaar je, op een van de weinige plekken ter wereld, de reusachtige zeeschildpadden kunt aanschouwen die op het strand hun eieren komen leggen. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen in het nestelseizoen dat van feb. t/m medio aug. loopt. Buiten het seizoen wordt het bezoek aan de zeeschildpadden vervangen door een culturele show.
(*Tijd voor dit bezoek: afhankelijk van het tijd)

Dag 2
Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een strandwandeling en is er de gelegenheid een verkwikkende duik te nemen in de rivier. Hierna maak je, samen met de gids, een wandeling door het dorp Christiaankondre. Op de terugweg naar Paramaribo maak je een stop in Frans Guyana waar je (optioneel) nog een bezoek kunt brengen aan de oude gevangenis.

3-Daagse Tour

Dag 1
Zie dag 1 van de tweedaagse tour.

Dag 2
Na het ontbijt is er allereerst de gelegenheid om heerlijk te zwemmen. In de loop van de morgen neemt de gids je mee voor een begeleide wandeling door het dorp Christiaankondre. Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan het fraaie zandstrand en het schildpadden informatiecentrum.

Dag 3
Na het ontbijt wordt je meegenomen voor een korte wandeling door het tropisch regenwoud.Daarna wordt er een uitstapje gemaakt naar het buurland Frans Guyana alwaar je een bezoek brengt aan het grensdorp wat een belangrijke stad is geweest in de geschiedenis van Frans Guyana St. Laurent. Om ca. 14:00 is het avontuur te Galibi ten einde en wordt de terugreis naar Paramaribo aanvaard.

24-uurs reisleiding
Mocht het voorkomen dat je tijdens je reis problemen ervaart, neem dan gerust contact met ons op. Onze reisleiders zijn 24 uur per dag te bereiken en lossen het probleem zo gauw mogelijk op. Uiteraard willen we al onze klanten een prettige vakantie bezorgen.


icon-vliegtuig   VLIEGTICKET NAAR SURINAME   iata_logo_rgb_2016-50x32px

Does Travel & Cadushi Tours is IATA erkend en heeft de beste vliegtarieven. Alles is mogelijk: van Amsterdam naar Paramaribo, van Amsterdam via Curaçao naar Paramaribo (vliegroute: Amsterdam/Curacao/Paramaribo/Amsterdam) of elke andere vliegroute die u wenst. Wij kunnen alle mogelijke vliegtickets voor u verzorgen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

VIP PACKAGE SURINAME
Prijzen op aanvraag

Inclusief:

  • VIP ontvangst bij aankomst op Zanderij
  • Vlotte doorgang bij de douane
  • Speciale bagage service
  • Relax in de lounge, onder het genot van een drankje en een snack
  • Privé transfer v.v. naar Paramaribo in een luxe auto
  • Ticket voor de VIP lounge (airport J.A.Pengel Zanderij) bij vertrek
LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Video

Galibi


Galibi