General

Meerdaagse Tour: 3/4/5/.. dagen Jungle Resort Pingpe

Prijzen op aanvraag, nergens voordeliger!

Jungle Resort Pingpe is een kleinschalig oord, voorzien van alle basis faciliteiten: 6 ruime lodges voorzien van eigen douche en toilet, een restaurant met bar, keuken, aparte douche en toiletvoorziening. De lodges bieden plaats aan maximaa 4 personen, de indeling kan gedaan worden hoe u dat wenst. Ook kunnen er hangmatplekken gecreëerd worden. Er zijn ook algemene ruimtes waar u lekker kunt verpozen.
Het oord is voorzien van zonnepanelen, waardoor er in de avonduren verlichting is en elektrische apparaten opgeladen kunnen worden. De ruime lodges en het restaurant zijn eenvoudig ingericht. Vanaf de veranda van de lodges, waar iedere ochtend koffie en thee geserveerd wordt, kijkt u uit over de rivier.

Tijdens de Pingpe tour kunt u de cultuur van Saramaccaance stam van dichtbij meemaken. Verwacht geen luxe, maar wel een comfortable en zeker authentieke ervaring.

Programma 4 dagen Jungle Resort Pingpe

Dag 1: Paramaribo – Jungle Resort Pingpe
Wanneer u reist per bus/ korjaal, wordt U ’s morgens rond 8.30 uur opgehaald in Paramaribo Centrum. Per bus rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaal opstapplaats Atjoni. Onderweg kunt u al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, tevens passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast ziet u hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, als het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen kinderen zijn in het water.
Na uw aankomst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag.

Dag 2: Wandeling door ongerepte natuur en authentieke dorpen
Na een uitgebreid ontbijt maakt u samen met de gids een jungle wandeling door het ongerepte bos en langs de akkers van de bewoners van het dorp. Tijdens de wandeling informeert de gids u over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Daarnaast ziet u op welke wijze de dorpsbewoners met hard werken hun voedsel verbouwen op hun kostgrondjes. In de namiddag komt u terug op het resort waar een heerlijke lunch voor u klaar zal staat. Voor of na de lunch kunt u een heerlijke, verfrissende duik in de rivier nemen. In de namiddag vaart u naar het dorp Pingpe om tijdens een dorpswandeling kennis te maken met de bewoners van de dorpen Pingpe en Semoisi. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Ook brengt u een bezoek aan de plaatselijke lagere school, waar de kinderen van beide dorpen hun opleiding genieten.
Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal mee varen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, maar ook van de schitterende geluiden van de jungle, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.

Dag 3: Genieten in de schitterende stroomversnelling en culturele ontmoetingen
Na het ontbijt vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio, dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling en u bezoekt het lokale radiostation. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick een lunch gebruiken. Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. ’s Middags is er tijd om bij te komen van de ochtend, te peddelen naar een kreek of lekker te zwemmen in de rivier. Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond. (Bij 4 personen en meer)

Dag 4: Jungle Resort Pingpe – Paramaribo
Wanneer u terugreist per korjaal/ bus, vertrekt u na het ontbijt per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nog een keer genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus. Na een busrit van ongeveer 3 uur komt u in Paramaribo Centrum aan.

Dit is het standaard programma van Pingpe voor 4 dagen, maar 3 of 5 of meerdere dagen op Pingpe is ook mogelijk.

7 dagen per week bereikbaar
Wist je dat we 7 dagen per week voor je klaarstaan? Onze Book & Go Travel Shop aan de van Sommelsdijckstraat 1 is van maandag t/m zondag geopend. Dus loop gerust langs als je de Paradise Island tour of welke andere tour dan ook maar wilt boeken. Uiteraard kun je er ook terecht voor vragen en/of opmerkingen.

icon-vliegtuig   VLIEGTICKET NAAR SURINAME   iata_logo_rgb_2016-50x32px

Does Travel & Cadushi Tours is IATA erkend en heeft de beste vliegtarieven. Alles is mogelijk: van Amsterdam naar Paramaribo, van Amsterdam via Curaçao naar Paramaribo (vliegroute: Amsterdam/Curacao/Paramaribo/Amsterdam) of elke andere vliegroute die u wenst. Wij kunnen alle mogelijke vliegtickets voor u verzorgen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

VIP PACKAGE SURINAME
Prijzen op aanvraag

Inclusief:

  • VIP ontvangst bij aankomst op Zanderij
  • Vlotte doorgang bij de douane
  • Speciale bagage service
  • Relax in de lounge, onder het genot van een drankje en een snack
  • Privé transfer v.v. naar Paramaribo in een luxe auto
  • Ticket voor de VIP lounge (airport J.A.Pengel Zanderij) bij vertrek
LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Video

Jungle Resort Pingpe