General

VANWEGE DE NASLEEP VAN DE COVID-19 PANDEMIE WORDT DEZE TOUR VOORLOPIG NIET UITGEVOERD

Meerdaagse Tour: 8 dagen Sipaliwini, Kwamalasamutu & Mamia
Overweldigend avontuur

Prijzen op aanvraag, nergens voordeliger!

In het uiterste nog ongerepte zuiden van Suriname, tegen de grens met Brazilië, ligt een gebied dat wordt bewoond door indianen en wordt gekenmerk door onbedorven jungle, wilde rivieren, gebergten, grotten, mooie savannen en zeldzame diersoorten. Gedurende de 8-daagse trektocht naar dit gebied ziet u het allemaal!

Duur
8 dagen.

Inclusief
Transfers, gids, 7 nachten verblijf, alle maaltijden, koffie, thee, water, siroop en lokale excursies.

Vervoer
Vanaf Zorg & Hoop in Paramaribo vliegt u in ca.2 uur naar Kwamalasamutu.

Verblijf
U verblijft in eenvoudige open basiskampen. Slapen doet u in een hangmat en voor zaken van sanitatire aard maakt u gebruikt van de vrije natuur.

8-Daagse tour

Dag 1
Vertrek met het vliegtuig uit Paramaribo circa 10.00 u. Aankomst Kwamala: 12.00 u. Na onze intrek te hebben genomen in het traditionele hangmattenkamp aan de oever van de rivier, brengen we een bezoek aan de Gramang (Grootopperhoofd der Trio indianen). In de middag doen wij een dorpswandeling en maken wij kennis met de verschillende traditionele stammen met hun leefgewoontes en hun dagelijkse huishoudens.

Dag 2
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de boottocht naar Sipaliwini. Tegen de middag bereiken wij het basiskamp voor de overnachting (bivak). Er is gelegenheid om te vissen, zwemmen of gewoon relaxen.

Dag 3
Na het opbreken van ons kamp en een goed ontbijt vervolgen wij onze tocht naar Sipaliwini waar wij rond 13.00 uur aankomen. In de namiddag hebben wij een ontmoeting met de kapitein van dit dorp en de plaatselijke bevolking. s’Avonds komen we gezellig samen in een kamp langs de Sipaliwinirivier waar wij zullen overnachten.

Dag 4
Na het ontbijt vertrekken we richting Mamia in de Sipaliwini savanne, op zoek naar de Dendrobatis Azureus (zeldzame blauwe gifkikker) Okopipi, die alleen in dit gebied van Suriname voorkomt. Hierna maken wij een wandeling van ongeveer 1.5 uur naar de top van de Vier Gebroeders, met een formidabel uitzicht over de Sipaliwini savanne en in de verte Brazilië. In de middag keren wij terug naar het basiskamp op Mamia waar wij zullen overnachten.

Dag 5
We varen met de boot terug naar Sipaliwini, waar wij na een korte pauze een boswandeling maken die ons voert naar de Rotshaantjes (Cock of the Rock). In de middag is er de mogelijkheid om met pijl en boog te schieten en zwemmen in de rivier. De avond kan op verzoek aangevuld worden met een culturele show met zang en dans van een lokale groep.

Dag 6
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de avontuurlijke tocht over de vele stroomversnellingen naar het basiskamp voor de overnachting, waar wij zullen genieten van een prachtige sterrenhemel en vele natuurgeluiden uit het regenwoud van o.a. kikkers, brulapen enz. Wij zullen ook een nachtelijke vaartocht maken voor het spotten van kaaimannen, kikkers, slangen enz.

Dag 7
Vertrek uit basiskamp en daarna een boswandeling door de adembenemende natuur naar de grotten van Werephai met de pas ontdekte petroglyfen (rotstekeningen). Deze grotten zijn in 2001 ontdekt en zijn tussen de 5000 en 10000 jaar oud. Na een korte stop op Iwanasamu varen wij naar Kwamalasamutu voor de laatste overnachting. In de middag kan men indien gewenst een bezoek brengen aan de Sjamaan of naar het vrouwencentrum voor het kopen van souveniers.

Dag 8
Terugreis naar Paramaribo.

Highlights
 • Kennismaking met Indianencultuur
 • Voettochten door onbedorven jungle
 • Beklimming van de Vier Gebroeders
 • Zoektocht naar zeldzame diersoorten
 • Spannende korjaaltochten
 • Grotten van Werehpai
 • Avontuurlijke overnachtingen in openlucht hangmatkampen
7 dagen per week bereikbaar
Wist je dat we 7 dagen per week voor je klaarstaan? Onze Book & Go Travel Shop aan de van Sommelsdijckstraat 1 is van maandag t/m zondag geopend. Dus loop gerust langs als je de Paradise Island tour of welke andere tour dan ook maar wilt boeken. Uiteraard kun je er ook terecht voor vragen en/of opmerkingen.

icon-vliegtuig   VLIEGTICKET NAAR SURINAME   iata_logo_rgb_2016-50x32px

Does Travel & Cadushi Tours is IATA erkend en heeft de beste vliegtarieven. Alles is mogelijk: van Amsterdam naar Paramaribo, van Amsterdam via Curaçao naar Paramaribo (vliegroute: Amsterdam/Curacao/Paramaribo/Amsterdam) of elke andere vliegroute die u wenst. Wij kunnen alle mogelijke vliegtickets voor u verzorgen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

VIP PACKAGE SURINAME
Prijzen op aanvraag

Inclusief:

 • VIP ontvangst bij aankomst op Zanderij
 • Vlotte doorgang bij de douane
 • Speciale bagage service
 • Relax in de lounge, onder het genot van een drankje en een snack
 • Privé transfer v.v. naar Paramaribo in een luxe auto
 • Ticket voor de VIP lounge (airport J.A.Pengel Zanderij) bij vertrek
LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Video

Kwamalasamutu