General

DAGELIJKS VERTREK
9-Daagse Rondreis: Highlights of Suriname – Awarradam

Prijzen op aanvraag, nergens voordeliger!

Dag 1: Aankomst

Aankomst op de J.A. Pengel luchthaven ( Zanderij ) van Suriname. Bustransport naar uw hotel in Paramaribo. U verblijft in Eco Torarica.

Dag 2: City & Shopping Tour

Vandaag staat er een City & Shopping tour op het programma per Tuk Tuk en geniet u van al het moois dat Paramaribo u te bieden heeft. U maakt kennis met de rijke geschiedenis van de ‘Wooden City’ de stad die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Tijdens deze uitgebreide City & Shopping tour brengt u onder ander een bezoek aan Fort Zeelandia, De Centrale Markt, de goud juweliers, de bekende Moskee en de Synagoge, de Kathedraal, en het Onafhankelijkheidsplein en u kunt shoppen in de populaire Hermitage Mall. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 3 – 6: Awarradam Tour

Awarradam is een klein, idyllisch vakantieoord op een eiland in het Amazoneregenwoud, aan de voet van een fantastische stroomversnelling. Op ca. een half uur varen ligt het woongebied van de Saramaccaners, de grootste Marron gemeenschap in Suriname. Deze feiten maken Awarradam een vakantieoord bij uitstek, niet alleen voor natuur liefhebbers maar ook voor degenen die op een rustig tempo kennis willen maken met de cultuur van de Saramaccaners.

Vervoer
Het transport naar Zorg & Hoop vliegveld v.v. is inclusief. Circa 1 uur durende vlucht vanaf vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo naar de air strip bij het dorp Kajana. Hier stapt u over opeen korjaal waarna u na ca. 30 minuten varen bij Awarradam arriveert.

Verblijf
De individuele lodges zijn in traditionele stijl gebouwd waarbij de veranda u een prachtig uitzicht biedt op de rivier. Elke lodge is uitgerust met hangmatten op deveranda, 2 bedden welke zijn voorzien vaneen klamboe, een eigen toilet en een douche met koud stromend water.

Faciliteiten
De maaltijden worden in de gezellige recreatieruimte,waar vanuit u een schitterend uitzicht heeft op de stroomversnelling,geserveerd. U kunt zich ook verpozen in de gezellige jungle bar-lounge of een bezoek brengen aan de “BööKamia” Jungle Spavoor een heerlijke ontspanningsmassage, diverse bodyscrubs of gezichtsbehandeling.

Dag 3
In de ochtend vertrekt u per vliegtuig voor uw avontuur naar Awarradam. Na het inchecken en een heerlijke lunch heeft u de middag ter vrije besteding. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 4
Na het ontbijt maakt u een leerzame“jungle walk”. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerepte tropische regenwoud, geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hungeluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch bezoekt u de stroomversnelling Peti. U kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht. ’s Avonds krijgt u nadere informatie over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 5
Na het ontbijt vaart u stroom opwaarts.Na een half uur varen wordt demotor van de korjaal uitgedaan en drijft u met de stroom van de rivier terug waardoor u ten volle kunt genieten van de jungle geluiden en fauna. Bent u wat avontuurlijker in gesteld, dan kunt u gebruik maken van de kano waarmee u op eigen tempo terugkunt peddelen naar de lodge. In de middag brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap waar u nader kennismaakt met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht ernaartoe, ervaart u hoe het eraan toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen en krijgt u een goed eindruk van het dagelijks leven in een Marrondorp. Na het avondeten wordt u getrakteerd op een authentieke culturele avond vol zang en dans. Onder een tropische sterren hemel wordt u door de boots lieden teruggebracht naar Awarradam. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 6
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en keert u terug naar Paramaribo. U overnacht in Eco Torarica. Inbegrepen maaltijd voor deze dag: ontbijt.

Dag 7: Dag ter vrije besteding

U overnacht in Eco Torarica. Inbegrepen maaltijd voor deze dag: ontbijt.

Dag 8: Fietstour Plantage Peperpot

U gaat op de fiets richting Plantage Peperpot. Onderweg passeert u verschillende kleine arbeiderswoningen en plantagegebieden waar u soms veel apen en reuzenhagedissen te zien zijn, alvorens bij de oude koffie –en cacao plantage Peperpot in het district Commewijne te arriveren. Nadat u de mogelijkheid heeft gehad het indrukwekkende terrein van de oude fabriek te bezichtigen fietst u na de lunch terug naar Paramaribo. U overnacht in Eco Torarica. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 9: Vertrek
Vandaag komt de reis helaas te einde. U wordt in de middag opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Aankomst op Schiphol de volgende morgen. Inbegrepen maaltijd voor deze dag: ontbijt.

Inclusief
  • 9-Daagse rondreis zoals beschreven
  • Verblijf in Paramaribo in Eco Torarica op basis van logies met ontbijt

kaart rondreis suriname
icon-vliegtuig   VLIEGTICKET NAAR SURINAME   iata_logo_rgb_2016-50x32px

Does Travel & Cadushi Tours is IATA erkend en heeft de beste vliegtarieven. Alles is mogelijk: van Amsterdam naar Paramaribo, van Amsterdam via Curaçao naar Paramaribo (vliegroute: Amsterdam/Curacao/Paramaribo/Amsterdam) of elke andere vliegroute die u wenst. Wij kunnen alle mogelijke vliegtickets voor u verzorgen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

VIP PACKAGE SURINAME
Prijzen op aanvraag

Inclusief:

  • VIP ontvangst bij aankomst op Zanderij
  • Vlotte doorgang bij de douane
  • Speciale bagage service
  • Relax in de lounge, onder het genot van een drankje en een snack
  • Privé transfer v.v. naar Paramaribo in een luxe auto
  • Ticket voor de VIP lounge (airport J.A.Pengel Zanderij) bij vertrek
LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Video

Paramaribo


Paramaribo City


Awarradam City


Fietstocht Plantage Peperpot


Plantage Peperpot