General

DAGELIJKS VERTREK
25-Daagse Rondreis Avontuur in het diepe binnenland van Suriname

Prijzen op aanvraag, nergens voordeliger!

Ga je met vakantie naar Suriname en wil je veilig en verzekerd het binnenland rondreizen? Does Travel & Cadushi Tours helpt jou genieten van je Vakantie met Tours in Suriname!

Dag 1: Aankomst

Aankomst op de J.A. Pengel luchthaven ( Zanderij ) van Suriname. Privé transport naar uw hotel in Paramaribo. U verblijft in hotel Torarica in Paramaribo. Bij aankomst in hotel Torarica ontvangt u een welkomst kokosnoot op het terras van hotel. Indien gewenst kunt u (tegen een toeslag of korting) ook kiezen uit een andere accommodatie zoals Royal Torarica, Radisson (voormalig Krasnapolsky), Ramada of Jacana Amazone Wellness Resort.

Dag 2: Stadswandeling

Tijdens een stadswandeling maak u kennis met de rijke geschiedenis die achter de mooie houten voorgevels schuil gaat. U maakt een uitgebreide rondwandeling waarbij onze ervaren gids u van allerhande interessante informatie voorziet over de historische monumenten, gebouwen en oude straten die u onderweg passeert. Daarnaast maakt u ook een bezoek aan diverse musea, de synagoge, de bruisende Centrale Markt met vlak daarnaast de Marron kruidenmarkt, een kunstgalerij en souvenirshop en ontvangt u een uitgebreide rondleiding door Fort Zeelandia. Na de wandeling volgt een heerlijke Surinaamse lunch (inbegrepen) voordat u terugkeert naar uw hotel.

Dag 3 – 10: Kwamalasamutu, Sipaliwini & Mamia

Dag 3
Vertrek met het vliegtuig uit Paramaribo circa 10.00 u. Aankomst Kwamalasamutu omstreeks 12.00 u. Na onze intrek te hebben genomen in het traditionele hangmattenkamp aan de oever van de rivier, brengen we een bezoek aan de Granman (Grootopperhoofd der Trio indianen). In de middag doen wij een dorpswandeling en maken wij kennis met de verschillende traditionele stammen met hun leefgewoontes en hun dagelijkse huishoudens.

Dag 4
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de boottocht naar Sipaliwini. Tegen de middag bereiken wij het basiskamp voor de overnachting (bivak). Gelegenheid om te vissen, zwemmen of gewoon relaxen.

Dag 5
Na het opbreken van ons kamp en een goed ontbijt vervolgen wij onze tocht naar Sipaliwini waar wij rond 13.00 uur aankomen. In de namiddag hebben wij een ontmoeting met de kapitein van dit dorp en de plaatselijke bevolking. s’Avonds is er een gezellig samen zijn in een kamp langs de Sipaliwinirivier waar wij zullen overnachten.

Dag 6
Na het ontbijt vertrekken we richting Mamia in de Sipaliwini savanne, op zoek naar de Dendrobatis Azureus (zeldzame blauwe gifkikker) Okopipi, die alleen in dit gebied van Suriname voorkomt. Hierna maken wij een wandeling van ongeveer 1.5 uur naar de top van de Vier Gebroeders, met een formidabel uitzicht over de Sipaliwini savanne en in de verte Brazilie. In de middag keren wij terug naar het basiskamp op Mamia waar wij zullen overnachten.

Dag 7
We varen met de boot terug naar Sipaliwini, waar wij na een korte pauze een boswandeling maken die ons voert naar de Rotshaantjes (Cock of the Rock). In de middag is er de mogelijkheid om met pijl en boog te schieten en te zwemmen in de rivier. De avond kan op verzoek aangevuld worden met een culturele show met zang en dans van een lokale groep.

Dag 8
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de avontuurlijke tocht over de vele stroomversnellingen naar het basiskamp voor de overnachting, waar wij zullen genieten van een prachtige sterrenhemel en vele natuurgeluiden uit het regenwoud van o.a. kikkers, brulapen enz. Wij zullen ook een nachtelijke vaartocht maken voor het spotten van kaaimannen, kikkers, slangen enz.

Dag 9
Vertrek uit het basiskamp en daarna een boswandeling door de adembenemende natuur naar de grotten van Werephai met de pas ontdekte petroglyfen (rotstekeningen). Deze grotten zijn in 2001 ontdekt en zijn tussen de 5000 en 10000 jaar oud. Na een korte stop op Iwanasamu varen wij naar Kwamalasamutu voor de laatste overnachting. In de middag kan men indien gewenst een bezoek brengen aan de Sjamaan of naar het vrouwencentrum voor het kopen van souveniers.

Dag 10
In de ochtenduren wordt de terugreis aangevangen per vliegtuig naar Paramaribo.

Dag 11: Vrije dag

Vrije dag ter eigen besteding en om even bij te komen van de Kwamalasamutu reis.

Dag 12 – 19: Wonotobo Watervallen

Temidden van het prachtige, ongerepte Amazone gebied, alleen bewoond door traditionele Trio-indianen, bevindt zich Suriname’s grootste watervallencomplex: de Wonotobo watervallen. Dit indrukwekkende gebied bestaat alleen al in de breedte van de rivier uit een bijzondere verzameling van in hoogte en kracht verschillende watervallen zoals o.a de Blue Crane waterval, de Hollanderval, de Frenchman waterval en de 3 km lange wonotobo watervallen. Hier is het waar avontuurlijke natuurliefhebbers een onvergetelijke tijd zullen beleven die hen nog lang bij zal blijven!
Gedurende deze tour maakt u een vaartocht over de machtige Corantijn rivier, brengt u een bezoek aan de indianendorpen Oreala in Guyana en Apoera in Suriname, doorkruist u grote stroomversnellingen zoals de Cow Falls en de Wanakabra Falls, maakt u prachtige boswandelingen, verkent u het indrukwekkende Wonotobo watervallen complex en is er daarnaast ook nog tijd over om heerlijk te ontspannen, te zwemmen en/of te hengelen in deze schitterende omgeving.

Vervoer
Het eerste traject wordt per bus afgelegd. De verdere expeditie wordt afwisselend per korjaal en deels te voet afgelegd.

Dag 12 – 15 Op dag 12 vertrekt u vroeg per bus naar Nickerie en vervolgens per boot naar Cow Falls alwaar u overnacht in tenten. Op dag 13 en 14 wordt de reis vervolgt. Op dag 15 komt u aan het einde van de middag aan bij de Wonotobo vallen, na een hele mooie vaartocht over de prachtige Corantijn rivier.

Dag 16 – 17
U kunt de prachtige omgeving van de Wonotobo vallen verkennen.

Dag 18
In de vroege ochtend breken wij de tenten op en wordt de terugreis aangevangen richting Nickerie. Deze vaartocht is stroomafwaarts waardoor het sneller gaat.In de vooravond komt u aan in Nickerie alwaar u ook zult overnachten.

Dag 19
Na het ontbijt vertrekken wij per bus van Nickerie naar Paramaribo.

Dag 20 – 23: 4-daagse Danpaati tour

Na zoveel mooie dagen in de natuur is het nu ook tijd geworden om een stukje cultuur mee te pakken in Suriname.

Dag 20
De trip naar de Danpaati River Lodge begint al vroeg in de ochtend wanneer u wordt opgehaald door een bus met airconditioning die u naar Atjoni zal brengen. Vanuit Paramaribo duurt het een uur of 3 (incl. een hapje eten en sanitaire stops) voordat u arriveert op Atjoni. Daar staat een gemotoriseerde korjaal te wachten die u in ongeveer 2,5 uur naar Danpaati River Lodge brengt. Aangekomen op Danpaati heet de lodge manager u van harte welkom en bespreekt, onder genot van een koel drankje, het programma voor de komende 3 dagen met u. Hierna kunt u genieten van een overheerlijke lokale lunch. Eén van de medewerkers begeleidt u daarna naar uw cabin, waar u de tijd krijgt om uit te pakken, op te frissen en uit te rusten. Als u uitgerust bent kunt u een rondleiding op het eiland krijgen of zelf op onderzoek uit gaan. In de late middag wordt u per gemotoriseerde korjaal gebracht naar een “natuurlijke jacuzzi”, namelijk de Sula’s, om te zwemmen en genieten (afhankelijk van de hoogte van de waterstand). Om 20:00 uur wordt het diner geserveerd, bestaande uit een combinatie van lokale gerechten met westerse invloeden. Hierna kunt u op uw balkon of in de sfeervolle bar/lounge onder het genot van een drankje kennis maken met de fascinerende oerwoudgeluiden.

Dag 21
Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de omgeving van Danpaati verkennen. De ervaren gids neemt u mee voor een dorpswandeling in het dorpje Dan, waar u kennis maakt met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Terug van de dorpswandeling heeft u na een overheerlijke lunch de tijd om te zwemmen, relaxen of additionele tours te boeken. In de avond na het diner staat een spannend avontuur op het programma, de Kaaimannentour. U kunt genieten (bij een onbewolkte avond) van een prachtige sterrenhemel en de stilte van de Amazone regenwoud, terwijl de bootsman met u op zoek gaat naar kaaimannen en nacht zwaluwen.

Dag 22
Na het ontbijt een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten en komt u met een beetje geluk een paar exotische dieren en insecten tegen. Rond 12:00 bent u terug op Danpaati waar een heerlijke lunch op u wacht. Later op de avond, na het diner, kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen. (Let wel: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten)

Dag 23
Heerlijk zwemmen, kajakken, genieten van de natuur of gewoon lekker uitrusten in een hangmat, dat is wat u allemaal kunt doen op uw laatste dag op het eiland. Dat mag u helemaal zelf bepalen. U krijgt nog de gelegenheid om één van onze andere fantastische tours te boeken, voordat u na de lunch alweer afscheid moet nemen van Danpaati. De bootsman brengt u dan per gemotoriseerde korjaal terug naar Atjoni, waar u verder reist per bus naar Paramaribo.

Dag 24

Vrije dag om te relaxen, shoppen, wandelen, etc.

Dag 25: Einde van de rondreis

Vandaag komt de avontuurlijke rondreis helaas te einde. Wanneer u vandaag huiswaarts keert, wordt u in de middag opgehaald voor de transfer naar de luchthaven.

Inclusief
 • Tours zoals aangegeven in het programma
 • Accommodatie in Paramaribo en in het binnenland op basis van 2 personen per kamer; toeslag voor 1 persoon behoort ook tot de mogenlijkheden
 • Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
 • Overnachtingen in het binnenland in tenten, kampen en vakantiehuizen, gebouwd in traditionele stijl, sommige met uitzicht op de rivier
 • Professionele Nederlands sprekende gidsen gedurende het gehele tourprogramma
 • Voor deze rondreis moet u in goede conditie zijn
Exclusief
 • Toeristenkaart
 • Fooien, privé uitgaven
 • Alcoholische dranken en softdrinks

icon-vliegtuig   VLIEGTICKET NAAR SURINAME   iata_logo_rgb_2016-50x32px

Does Travel & Cadushi Tours is IATA erkend en heeft de beste vliegtarieven. Alles is mogelijk: van Amsterdam naar Paramaribo, van Amsterdam via Curaçao naar Paramaribo (vliegroute: Amsterdam/Curacao/Paramaribo/Amsterdam) of elke andere vliegroute die u wenst. Wij kunnen alle mogelijke vliegtickets voor u verzorgen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

VIP PACKAGE SURINAME
Prijzen op aanvraag

Inclusief:

 • VIP ontvangst bij aankomst op Zanderij
 • Vlotte doorgang bij de douane
 • Speciale bagage service
 • Relax in de lounge, onder het genot van een drankje en een snack
 • Privé transfer v.v. naar Paramaribo in een luxe auto
 • Ticket voor de VIP lounge (airport J.A.Pengel Zanderij) bij vertrek
LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Video

Paramaribo City


Kwamalasamutu


Wonotobo Watervallen


Danpaati