General

DAGELIJKS VERTREK
29-Daagse Rondreis Compleet Suriname

Prijzen op aanvraag, nergens voordeliger!

Ga je met vakantie naar Suriname en wil je veilig en verzekerd het binnenland rondreizen? Does Travel & Cadushi Tours helpt jou genieten van je Vakantie met Tours in Suriname!

Dag 1: Aankomst

Aankomst op de J.A. Pengel luchthaven (Zanderij) van Suriname. Bustransport naar uw hotel naar keuze in Paramaribo.

Dag 2: City & Shopping tour

Doe mee aan de City & Shopping tour en geniet van al het moois dat Paramaribo u te bieden heeft. Neem voor uw vertrek na het binnenland of na terugkomst uit het binnenland even de tijd om kennis te maken met Paramaribo, de indrukwekkende hoofdstad van het boeiende land Suriname. U maakt kennis met de rijke geschiedenis van de ‘Wooden City’ de stad die door UNESCO op de Wereldergoedlijst is geplaats. Tijdens deze uitgebreide City & Shopping tour brengt u onder ander een bezoek aan Fort Zeelandia, De Centrale Markt, de goud juweliers, de bekende Moskee en de Synagoge, de Kathedraal, en het Onafhankelijkheidsplein en u kunt shoppen in de populaire Hermitage Mall. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 3 – 5: 3-daagse Galibi tour

Dag 3
In de morgenuren vertrekt u vanuit Paramaribo, via de oost-west verbinding, door de districten Commewijne en Marowijne, richting Albina alwaar u in de voormiddag arriveert. Vanaf hier zal de reis per boot worden voortgezet. Na ca. anderhalf uur varen bent u gearriveerd en staat er na de lunch een dorpswandeling op het programma waardoor u zodoende kennis maakt met de cultuur van de vriendelijke inheemse Caraïben stam. Na het avondeten* vaart u naar Babusanti, alwaar u, op een van de weinige plekken ter wereld, de reusachtige zeeschildpadden kunt aanschouwen die op het strand hun eieren komen leggen. Dit is een jaarlijks terug kerend fenomeen in het nestelseizoen dat van feb. t/m medio aug. loopt. Buiten het seizoen wordt het bezoek aan de zeeschildpadden vervangen door een culturele show. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner. (*De vertrektijd voor dit bezoek afhankelijk van het tij)

Dag 4
Na het ontbijt staat een bezoek aan de zandbank op het programma. Deze zandbank, Tijgerbank genaamd,is de enige zandbank in Suriname. Het zand doet aan een zeestrand denken en u kunt er heerlijk zonnen en zwemmen. Na de lunch mag u de middag doorbrengen naar eigen inzicht. Na het avondeten kunt u de Samboera, traditionele Inheemse dans aanschouwen. U mag hieraan ook meedoen op uitnodiging van de artiesten. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 5
Na het ontbijt neemt de gids u mee voor een strandwandeling en is er de gelegenheid een verkwikkende duik te nemen in de rivier. Hierna maakt u, samen met de gids, een wandeling door het dorp Christiaan kondre. Op de terugweg naar Paramaribo maakt u een stop in Frans Guyana waar u (optioneel) nog een bezoek kunt brengen aan de oude gevangenis. Overnachting in hotel Krasnapolsky. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 6 – 9: 4-daagse Palumeu tour

Jungle lodge Palumeu, gelegen dichtbij het inheemse dorp met dezelfde naam, bevindt zich langs de Boven Tapanahony rivier, in het hart van het Amazone regenwoud.U zult gefascineerd zijn met dit gedeelte van het tropisch regenwoud, waarin brul apenen vogels het aanbreken van een nieuwe dag aankondigen, de indrukwekkende stroomversnellingen, unieke flora& fauna en de huidige levensstijl van de inheemse Trio en Wajana stammen. Deze tour is ideaal voor natuurliefhebbers die,voorzien van redelijk comfort, het tropisch regenwoud wensen te ervaren zoals de inheemsen dat al eeuwenlang doen.

Vervoer
Het vervoer naar Zorg & Hoop vliegveld v.v. is inclusief.

Verblijf
De lodges, 2 onder 1 kap, zijn in traditionele stijl gebouwd met een veranda welke u een prachtig uitzicht op de rivier biedt. Iedere lodge beschikt over een slaapruimte met twee eenpersoonsbedden welke van een klamboe voorzien zijn, een eigen toilet en douche met koud stromend water. Inbegrepen maaltijden voor dag 6 t/m 8 van deze tour: ontbijt, lunch en diner.

Dag 6
Na aankomst wordt u mee genomen naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch en een heerlijke duik in het koele rivierwater. In de namiddag bezoekt u het Indianendorp Palumeu alwaar u kennismaakt met de huidige leefwijze van deze aller oudste bewoners van het Amazonewoud.

Dag 7
Vandaag staat in het teken van de Potihill, een granieten heuvel die u gaat beklimmen. Na de nodige inspanning wordt u op de top beloond met een adembenemend uitzicht. Na terugkomst krijgt u in de namiddag de kans om pijl en boog te leren schieten.

Dag 8
In de ochtend vertrekt u per korjaal naar de Mabuka watervallen voor een dag heerlijk relaxen. Voor de actievelingen is er een wandeling door de jungle. In de avonduren wordt u meegenomen voor een nachtelijke tocht over de rivier, om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 9
In de ochtend maakt u een uitgebreide dorpswandeling. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 10: Dag ter vrije besteding

Vrije dag in Paramaribo ter eigen besteding. Inbegrepen maaltijd voor deze dag: ontbijt.

Dag 11 – 13: 3-daagse Anaula Nature Resort tour

Het Anaula Nature Resort beschikt over een 16-tal vrijstaande lodges die alle een prachtig uitzicht bieden op de rivier. Deze lodges bieden accommodatie voor 2 tot 5 personen per lodge en beschikken over hemel bedden met klamboe, comfortabel meubilair, badkamer met douche (koud water) en toilet en een veranda.

Dag 11
U wordt na het ontbijt in Paramaribo opgehaald en rijdt u door naar het zuiden tot de plaats Atjoni. Na de busreis vervolgt u de reis per korjaal (boot), ongeveer 40 minuten naar het eiland Anaula. Na aankomst heeft u de gelegenheid het resort te verkennen. Na het diner wordt door uw gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 12
Na het ontbijt vertrekt u per korjaal richting Nieuw Aurora. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale bevolking. Vanuit Nieuw Aurora gaat u te voet naar het dorp Gunsi waarbij u verschillende kostgrondjes van de lokale bewoners passeert. Na de lunch maakt u een boswandeling. Na de boswandeling vaart u per korjaal naar een onbewoond eilandje met prachtig zandstrand waar u kunt relaxen, zwemmen en genieten van een heerlijk bruisbad. Na het diner (mits min. 8 deelnemers) kunt u genieten van een traditioneel en cultureel dansoptreden. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 13
De ochtend kunt u geheel naar eigen wens invullen. Na de lunch komt uw verblijf ten einde en keert u terug naar Paramaribo voor overnachting in uw hotel. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 14 – 16: 3-daagse Berg & Dal tour

Berg & dal beschikt over hele comfortabele kamers op het resort. Op Berg & Dal heeft u tal van optionele activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Probeert u eens de canopy kabelbaan waar u van boomtop naar boomtop heen kunt ‘zippen’. U kunt ook een kajak tocht maken op de Suriname rivier.

Dag 14
Vertrek naar Berg & Dal vanaf hotel Krasnapolsky in het centrum van Paramaribo. Na een busreis van ongeveer een uur arriveert u op het Berg & Dal Eco Cultural river resort. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 15
Op deze dag kunt u een optionele tocht maken buiten het Berg & dal resort. Bijvoorbeeld een vaartocht op de Suriname rivier of u kunt ook een actieve boswandeling maken op Berg & Dal. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 16
De ochtend kunt u geheel naar eigen wens invullen. Na het ontbijt komt uw verblijf op Berg & Dal ten einde en keert u terug in de voormiddag naar Paramaribo. Inbegrepen maaltijd voor deze dag: ontbijt.

Dag 17 – 19: 3-daagse Plantage Frederiksdorp tour

Tijdens deze tour maakt u kennis met het rijke plantage verleden van het district Commewijne.

Dag 17
Na een rit over de grote brug over de Suriname rivier rijdt u door het district Commewijne waar veel lokale bewoners nog doen aan tuinbouw of vis- en garnalenvangst. U bezoekt Fort Nieuw Amsterdam waar de Suriname- en Commewijne rivier samenkomen. Dit fort heeft een hele belangrijke functie gehad in de geschiedenis van Suriname en dat kunt u ook aanschouwen bij de buiten tentoonstelling alsook in de overdekte ruimtes van het Fort. U maakt hierna een boottrip van een half uur naar de compleet gerenoveerde plantage Frederiksdorp. U zult overnachten in een vormalige planterswoning. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 18
Na het ontbijt is er een tour naar de moerassen van Frederiksdorp waar u hele mooie vegetatie zult zien. Dit gebied staat ook bekend om de vele vogels die daar neerstrijken. Bij terugkomst van het moeras krijgt men een lunch, waarna de gasten terug gebracht worden naar Paramaribo. Verder zijn er tal van andere activiteiten zoals fietsen langs de Plantages alsook dolfijnen spotten op de Suriname rivier. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 19
De ochtend kunt u geheel naar eigen wens invullen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo. Inbegrepen maaltijd voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 20 – 23: 4-daagse Awarradam tour

Awarradam is een klein, idyllisch vakantieoord op een eiland in het Amazoneregenwoud, aan de voet van een fantastische stroomversnelling. Op ca. een half uur varen ligt het woongebied van de Saramaccaners, de grootste Marron gemeenschap in Suriname. Deze feiten maken Awarradam een vakantieoord bij uitstek, niet alleen voor natuur liefhebbers maar ook voor degenen die op een rustig tempo kennis willen maken met de cultuur van de Saramaccaners.

Vervoer
Het transport naar Zorg & Hoop vliegveld v.v. is inclusief. Circa 1 uur durende vlucht vanaf vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo naar de air strip bij het dorp Kajana. Hier stapt u over op een korjaal waarna u na ca. 30 minuten varen bij Awarradam arriveert.

Verblijf
De individuele lodges zijn in traditionele stijl gebouwd waarbij de veranda u een prachtig uitzicht biedt op de rivier. Elke lodge is uitgerust met hangmatten op de veranda, 2 bedden welke zijn voorzien vaneen klamboe, een eigen toilet en een douche met koud stromend water. Inbegrepen maaltijden voor dag 20 t/m 22 van deze tour: ontbijt, lunch en diner.

Faciliteiten
De maaltijden worden in de gezellige recreatieruimte,waar vanuit u een schitterend uitzicht heeft op de stroomversnelling,geserveerd. U kunt zich ook verpozen in de gezellige jungle bar-lounge of een bezoek brengen aan de “BööKamia” Jungle Spa voor een heerlijke ontspanningsmassage,diverse bodyscrubs of gezichtsbehandeling.

Dag 20
In de ochtend vertrekt u voor uw avontuur naar Awarradam via het lokaal vliegveld Zorg & hoop. Na het inchecken en een heerlijke lunch heeft u de middag ter vrije besteding.

Dag 21
Na het ontbijt maakt u een leerzame ‘jungle walk’. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerepte tropische regenwoud, geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch bezoekt u de stroomversnelling Peti. U kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht. ’s Avonds krijgt u nadere informatie over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur.

Dag 22
Na het ontbijt vaart u stroom opwaarts.Na een half uur varen wordt de motor van de korjaal uitgedaan en drijft u met de stroom van de rivier terug waardoor u ten volle kunt genieten van de jungle geluiden en fauna. Bent u wat avontuurlijker in gesteld, dan kunt u gebruik maken van de kano waarmee u op eigen tempo terugkunt peddelen naar de lodge. In de middag brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap waar u nader kennis maakt met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht ernaartoe, ervaart u hoe het eraan toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen en krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een Marrondorp. Na het avondeten wordt u getrakteerd op een authentieke culturele avond vol zang en dans. Onder een tropische sterren hemel wordt u per boot teruggebracht naar Awarradam.

Dag 23
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en keert u terug naar Paramaribo. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 24: Dag ter vrije besteding

Vrije dag in Paramaribo ter eigen besteding.

Dag 25: Fietstour Plantage Peperpot

U gaat op de fiets richting Plantage Peperpot. Onderweg passeert u verschillende kleine arbeiderswoningen en plantagegebieden waar soms veel apen en reuzenhagedissen te zien zijn, alvorens bij de oude koffie- en cacaoplantage Peperpot in het district Commewijne te arriveren. Nadat u de mogelijkheid heeft gehad het indrukwekkende terrein van de oude fabriek te bezichtigen fietst u na de lunch terug naar Paramaribo. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 26 – 27: 2-daagse Nickerie/Bigipan tour

Het district Nickerie staat bekend als ons rijstdistrict en ligt aan de grens met Guyana, ongeveer 240 km ten westen van Paramaribo. De noordgrens wordt gevormd door de Atlantische Oceaan, zuidelijk ligt het district Sipaliwini, oostelijk het district Coronie.

Dag 26
Vandaag begint u aan een 2- daagse tour naar het westen van Suriname, richting Nickerie. De bustocht naar Nickerie, door de districten Saramacca (bekend om de groenteteelt) en Coronie (kokosdistrict), duurt ongeveer 3 uur. Onderweg geeft de gids informatie over de historie van het gebied en interessante bezienswaardigheden. Na het inchecken in het comfortabele hotel Residence Inn Nickerie waar u zult overnachten, neemt de gids u mee voor een stadstour door Nieuw – Nickerie. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt, lunch en diner.

Dag 27
’s Ochtends bezoekt u het natuurgebied Bigi Pan. Daar stapt u in een boot die u naar het hart van dit prachtig natuurgebied brengt. Onderweg zult u rode ibissen kunnen bewonderen en talrijke andere zeldzame vogels. Na de lunch vertrekken wij met de bus naar Wageningen, een voormalig landbouwdorpje genoemd naar de gelijknamige plaats in Nederland en krijgt u uitleg over de voormalige Stichting Machinale Landbouw. Onderweg kunt u de rijstvelden bezichtigen. Hierna gaan we weer richting Paramaribo. Inbegrepen maaltijden voor deze dag: ontbijt en lunch.

Dag 28: Dag ter vrije besteding

Vrije dag om bijvoorbeeld te relaxen, wandelen, shoppen en nog wat laatste souvenirs te kopen voordat u de volgende dag vertrekt. Inbegrepen maaltijd voor deze dag: ontbijt.

Dag 29: Einde van de rondreis

Uw rondreis is ten einde gekomen en in de voormiddag wordt u opgehaald in het hotel voor uw transfer naar de Internationale luchthaven voor uw terugreis.

Inclusief
 • Tours zoals aangegeven in het programma
 • Accommodatie in Paramaribo en in het binnenland op basis van 2 personen per kamer; toeslag voor 1 persoon behoort ook tot de mogenlijkheden
 • Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
 • Overnachtingen in het binnenland in vakantiehuizen, gebouwd in traditionele stijl, sommige met uitzicht op de rivier
 • Professionele Nederlands sprekende gidsen gedurende het gehele tourprogramma
Exclusief
 • Toeristenkaart
 • Fooien, privé uitgaven
 • Alcoholische dranken en softdrinks

icon-vliegtuig   VLIEGTICKET NAAR SURINAME   iata_logo_rgb_2016-50x32px

Does Travel & Cadushi Tours is IATA erkend en heeft de beste vliegtarieven. Alles is mogelijk: van Amsterdam naar Paramaribo, van Amsterdam via Curaçao naar Paramaribo (vliegroute: Amsterdam/Curacao/Paramaribo/Amsterdam) of elke andere vliegroute die u wenst. Wij kunnen alle mogelijke vliegtickets voor u verzorgen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

VIP PACKAGE SURINAME
Prijzen op aanvraag

Inclusief:

 • VIP ontvangst bij aankomst op Zanderij
 • Vlotte doorgang bij de douane
 • Speciale bagage service
 • Relax in de lounge, onder het genot van een drankje en een snack
 • Privé transfer v.v. naar Paramaribo in een luxe auto
 • Ticket voor de VIP lounge (airport J.A.Pengel Zanderij) bij vertrek
LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Video

Paramaribo City


Anaulu Nature Resort


Awarradam


Berg en Dal


Berg en Dal Eco & Cultural River Resort


Bigi Pan


Fietstocht Plantage Peperpot


Galibi


Galibi


Palumeu


Plantage Frederiksdorp